Afbeelding
Foto:

Vlakwatercross voor jong en oud

Venray | Al jaren is het doel van de Vlakwatercross om jong en oud in beweging te krijgen. Daarom organiseert ATV Venray op 27 en 28 januari de 42ste editie van dit tweedaags loopevenement.

In de afgelopen jaren namen jaarlijks ongeveer 1000 jongens en meisjes en mannen en vrouwen deel, in de leeftijd van 4 tot en met 80 jaar. Steeds meer organisaties en bedrijven zien het nut in van de combinatie van bewegen en gezondheid en ATV Venray verleent graag haar medewerking aan dit streven. Zo heeft ATV Venray in de afgelopen maanden de steun weten te verwerven van het Raayland College, dat leerlingen gaat stimuleren deel te nemen aan de cross. Daarvoor zijn met de docenten lichamelijke opvoeding van deze middelbare school afspraken gemaakt om op zondag 28 januari aan wedstrijden deel te nemen.

Ook bedrijven gaan hun medewerkers stimuleren tot deelname of tot het ondersteunen van het streven jeugd en ouderen meer te laten bewegen. Rühl Haegens Molenaar vindt het van belang dat zijn medewerkers aan sport doen en steunt de Vlakwatercross door het hoofdsponsorschap van de lange cross. WIVO Deurne steunt de korte cross en Jumbo Winters en Peel en Maas TV steunen al jaren de jeugdlopen. Zonder deze steun en ook de steun van de gemeente Venray, zou het voor ATV Venray onmogelijk zijn dit loopfestijn te organiseren. Leerlingen van het Raayland college helpen mee in het kader van hun maatschappelijke stage. Het in orde brengen van de vier verschillende parkoersen, de inschrijving van de bijna 1000 deelnemers, het jureren, de uitslagenverwerking, het opbouwen en opruimen van het wedstrijdterrein, het organiseren van nevenactiviteiten vereisen de inzet van veel vrijwilligers.

Op de zaterdagen 13 en 20 januari van 10.00 tot 11.00 uur zijn er voor de schooljeugd extra trainingen op de parkoersen in Vlakwater. De start is achter gebouw Jong Nederland/ Perdsstal. Op zaterdag 27 januari zijn de Peel en Maas TV Scholierenlopen. De scholierenwedstrijden beginnen met een warming-up door Dancydansstudio uit Venray, onmiddellijk gevolgd door de start. en verder zijn er weer de estafettes en nevenactiviteiten. Aanmelden via de school. Op zondag 28 januari zijn de diverse lopen voor jong en oud met aparte leeftijdsklasseringen. Aanmelden via www.inschrijven.nl tot dinsdag 23 januari. Op de wedstrijddag kan nog worden ingeschreven tot een half uur voor aanvang van de wedstrijd. De Vlakwatercross maakt al ruim een kwart eeuw deel uit \van het LimBra-crosscircuit, waaraan een negental Limburgse en Oost-Brabantse verenigingen deelneemt.

Informatie: www.atvvenray.nl of www.limbracross.nl of info@atvvenray.nl.