Extra steun gemeente voor BinckBank Tour

Venray | Het college van B en heeft besloten om Stichting Wielerpromotie Venray een extra, eenmalige subsidie van 25.000 euro te verstrekken voor het hosten van de BinckBank Tour. Met dat bedrag kan de organisatie de meerkosten afdekken die voor de eerste editie zijn gemaakt, maar de komende jaren niet meer nodig zijn.

"We hebben dit jaar voor de eerste editie extra moeten investeren in onder meer verkeerskundige aanpassingen", legt Christ van den Munckhof, de financiƫle man van de stichting, uit. "Dan moet je denken aan het afvlakken van een rotonde en het tijdelijk aanpassen van middengeleiders. Dat zijn dure ingrepen. De bedrijven die dat hebben uitgevoerd, zijn ons in de kosten al flink tegemoet gekomen. Maar dan nog resteert een fors bedrag. Deze uitgaven hoeven we de komende jaren niet meer in deze omvang te doen, omdat we hebben gekozen voor slimme, duurzame oplossingen. Daarnaast hebben we extra investeringen moeten doen, omdat de finish van de etappe gelijktijdig met de kermis was. Dat zal in 2018 niet het geval te zijn."

Zo'n 15.000 bezoekers zagen maandag 7 augustus wereldkampioen Sagan de etappe van Breda naar Venray winnen. "Naar de finish in Venray hebben volgens organisator Golazo Sports enkele tientallen miljoenen mensen wereldwijd gekeken", zegt Maurice Ambaum, voorzitter van Stichting Wielerpromotie Venray. "De wedstrijd werd door meerdere publieke omroepen live uitgezonden en online via een live stream. De wielerwereld heeft Venray anderhalf uur lang leren kennen als een groene, wielervriendelijke gemeente met, door de kermis, een bruisend, uitnodigend centrum. We hebben de organisator gevraagd om te berekenen wat de mediawaarde van al die tv-minuten is geweest. Dat kwam neer op een bedrag van ongeveer 400.000 euro." Stichting Wielerpromotie Venray is met Golazo Sports in gesprek over de komst van de BinckBank Tour in 2018. Maurice Ambaum: "Zoals het er nu uitziet, hebben we dit jaar opnieuw de finish van een rit in lijn. Maar mogelijk dat Venray de individuele tijdrit in de BinckBank Tour van 2018 mag hosten. Dat is publicitair en qua tv-minuten heel interessant." De BinckBank Tour wordt volgend jaar in de week na de Venrayse kermis gehouden. "Omdat Zuid-Nederland vroeg zomervakantie krijgt, vindt de koers in de laatste week van de zomervakantie plaats", vult Christ van den Munckhof aan. "De bouwvakvakantie is dan al voorbij. Dat biedt bedrijven meer mogelijkheden om aan te haken bij de BinckBank Tour dan dit jaar, toen de finish midden in het zomerreces viel."

Discussieavonden Senior Service

Venray | Senior Service Gilde Venray houdt enkele serieuze discussies. De deelnemers gaan met elkaar in discussie onder leiding van een gespreksleider. In januari zijn er vier avonden waarbij kennis kan worden gemaakt met deze gespreksvorm. De datums: Woensdag 10 januari Voltooid leven; zelfbeschikking of bepalen anderen (namens de staat) dit. Donderdag 11 januari Islam; vredige religie of politieke ideologie. Woensdag 24 januari EU; naar een politieke unie of een samenwerkingsverband. Donderdag 25 januari Basisinkomen; een onvoorwaardelijke uitkering invoeren of toch maar niet. Belangstellenden kunnen zich aansluiten bij de reguliere discussie- en debatgroep binnen Senior Service Gilde. De avonden beginnen telkens om 19.30 uur in het gebouw aan de Prins Bernhardstraat 12a in Venray. Aanmelden kan bij via e-mail sjef.wester@planet.nl.