Maatregelen tegen hoogwater

Venray | Door regen en smeltende sneeuw in onder meer de Ardennen is er een stijging van het waterpeil in de Maas. Daarom heeft de gemeente Venray woensdagmiddag preventieve voorzorgsmaatregelen genomen.

Om te voorkomen dat het stijgende water het riool instroomt, zijn de afsluiters van de rioolbuizen, die in verbinding staan met het oppervlaktewater, dichtgedraaid. Daarnaast zijn bij de Kooy in Wanssum en op de Maasweg in Blitterswijck afzettingen geplaatst. De gemeente houdt samen met andere instanties het waterpeil van de Maas in de gaten.

Toch is de situatie vooralsnog niet zorgwekkend. "We nemen zo'n vijf keer per jaar passende maatregelen tegen het hoge water. Zorgen maken is vooralsnog niet nodig", zegt een woordvoerder van Waterschap Limburg.

Drie pompen zijn inmiddels ook op hun plek gezet bij de Hemelbeek in Elsloo, de Springbeek in Venlo en de Kwistbeek in Baarlo. De pompen worden nog niet aangezet, omdat het waterpeil nog niet hoog genoeg is.


Automobilist voor de rechter

Venray | Een 47-jarige man uit Venray is donderdagavond door de politie betrapt op het rijden zonder rijbewijs. De man reed rond 18.50 uur door de Henri Dunantstraat in Venray toen zijn auto werd gecontroleerd.

Tijdens de controle bleek dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. De man kreeg hiervoor een proces-verbaal van de agenten. Ook bleek dat de man in het verleden al eens was bekeurd voor het rijden zonder geldig rijbewijs.

De man had echter zijn lesje nog niet geleerd, want twintig minuten later werd hij weer aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs. Agenten hebben toen wederom een proces-verbaal opgemaakt.

De auto van de Venraynaar is in beslag genomen door de politie. De man moet zich voor de rechter verantwoorden.