Verenigingen werken samen

Oostrum | Het begint inmiddels een traditie te worden in Oostrum. Op 7 januari wordt de jaarlijkse kick-off gehouden in gemeenschapshuis d'n Oesterham. De kick-off geldt als gezamenlijke nieuwjaarsreceptie voor alle verenigingen in het dorp. "We willen de samenwerking tussen de diverse verenigingen versterken", zegt Bas Künen, voorzitter van de dorpsraad van Oostrum.

Künen benadrukt steeds het belang van samenwerken. Onlangs organiseerde de dorpsraad in samenwerking met de RegioBank een inspiratieavond. Dat bleek een vruchtbare zet. De avond leverde uiteindelijk dertien bruikbare ideeën op. Onder meer het servicepunt wordt nieuw leven ingeblazen. Voor ouderen is het bijvoorbeeld mogelijk om een hulpvraag via de telefoon door te geven. "Een mevrouw wilde naar een kerstactiviteit, maar ze kon niet met haar rollator door de sneeuw. Na haar voicemail bood iemand spontaan aan om haar op te halen. Dat zijn mooie initiatieven. Met het servicepunt kunnen we voldoen aan de hulpvraag van ouderen of hulpbehoevenden."

Toch zijn er meer initiatieven ontstaan in Oostrum. Zo gaan voetbalclub SV Oostrum en de harmonie trainingen en repetities op elkaar afstemmen en is er een gezamenlijke verzekering afgesloten voor evenementen als carnavalsoptochten. "Alles valt onder de vlag van de dorpsraad. Je kunt bijvoorbeeld het servicepunt zien als een werkgroep van de dorpsraad."

De kick-off vindt plaats in d'n Oesterham op 7 januari en begint om 12.30 uur. De middag is voorafgaand aan de liedjesmiddag van de carnavalsvereniging.


Gerard van Maasakker in schouwburg

Venray | Als kind zong hij in het kerkkoortje en organiseerde hij thuis op de stoep 'songfestivals' voor de buurt. Zijn eerste liedje 'Hee gaode mee' werd een groot succes en was de start voor een bloeiende carrière.

Na Brabant volgde de rest van het land. Gerard van Maasakkers werd een begrip in de Nederlandse muziekwereld.

In 40 jaar liedjes kiest Van Maasakkers liedjes uit de dertien platen die hij opnam en samen met Frank Cools (gitaar, ukelele, zang) en Mike Roelofs (toetsen, zang) zorgt hij wederom voor een intieme avond vol ontroering en uitbundigheid.

Van Maasakkers noemt het zelf het klassieke verhaal. Toen hij een jaar of tien was, mocht de stoerste jongen van de klas Stille Nacht zingen met Kerstmis en hij niet. Hij is vooral bekend van zijn chansons met Brabantse tongval.

Prijzen als de Gouden Harp en de Annie MG Schmidtprijs, maar ook verschillende persuitingen liegen er niet om. Volgend jaar hoopt hij te gaan schrijven aan een nieuw album en theaterprogramma.

Gerard van Maasakkers speelt met 40 jaar liedjes op vrijdag 2 maart in Schouwburg Venray. Kijk voor meer informatie op www.schouwburgvenray.nl.


Op Ut Tuffelke

Vierlingsbeek | Het Vierlingsbeekse podium Gryphus organiseert in samenwerking met stichting Op De Tôffel op zaterdag 24 maart de bandwedstrijd Op Ut Tuffelke.

Regionale muzikanten krijgen tijdens Op Ut Tuffelke de kans zich in de kijker te spelen. De band of artiest die op het podium als 'beste' uit de bus komt verdient het openingsoptreden van popfestival Op De Tôffel 2018 dat gehouden wordt op zaterdag 23 juni op het Vrijthof in Vierlingsbeek.

Bands of artiesten die interesse hebben om deel te nemen aan Op Ut Tuffelke kunnen zich vóór 15 februari aanmelden door een een demo met biografie sturen naar: Stichting Op De Tôffel, onder vermelding van Op Ut Tuffelke, postbus 15, 5820 AA Vierlingsbeek of info@opdetoffel.nl.

Meer weten over Op Ut Tuffelke? Ga naar www.gryphus.nl of www.opdetoffel.nl.