Schaatsfanaten van alle leeftijden hebben plezier op de ijsbaan in het centrum van Venray.
Schaatsfanaten van alle leeftijden hebben plezier op de ijsbaan in het centrum van Venray. Foto: Rikus ten Brücke

Schaatsplezier in het centrum

Venray | Nog tot en met zondag kan er geschaatst worden op de ijsbaan in het centrum van Venray. Stichting Winterpret Venray kijkt alvast terug op een geslaagde editie. De afgelopen weken was het vaak erg druk op het Schouwburgplein.

"We zijn tevreden", vertelt bestuurslid Gerard van Dijck. "We zijn ruim twee weken geopend en qua bezoekersaantal lopen we op het schema van vorig jaar. De laatste week is natuurlijk wel belangrijk. Als het zo doorgaat gaan wij het prima redden."

Dit jaar kon er niet alleen geschaatst worden op de ijsbaan. Er werden verschillende activiteiten georganiseerd. "We zijn in de eerste week begonnen met curling. Dat vond iedereen hartstikke leuk om te doen. Ik heb het zelf ook een paar keer gedaan, maar het is hartstikke moeilijk. In de ochtenden was er verder schoolschaatsen. In totaal hebben zo'n 2000 kinderen geschaatst. En we hebben natuurlijk iedere dag het vrijschaatsen." De ijsbaan zorgt voor reuring in het centrum en dat is volgens Van Dijck goed voor de gemeenschap. "Er is weer iets in Venray te doen en dat is altijd goed. Ook voor de ondernemers en dat vinden wij erg belangrijk. Het is ook mooi om te zien dat mensen van alle leeftijden plezier hebben van de ijsbaan."

Dit jaar had de ijsbaan te maken met wat opstartproblemen. Gelukkig voor alle schaatsliefhebbers kon de baan toch nog op tijd de deuren openen. "We konden pas twintig uur later beginnen met het maken van ijs. We waren bang dat het niet goed zou komen, maar hebben het toch weer gered." Dankzij de inzet van veel vrijwilligers kon de regio ook dit jaar weer genieten van de ijsbaan. "We komen als bestuur al tijdens de zomer bij elkaar. We werken ook intensief samen met Koninklijke Harmonie Euterpe, MMSK St. Petrus' Banden, handbalvereniging Manual en Schutterij 't Zandakker Gilde St. Jan."