Zilveren editie Raadselige Roos

Venray | Wat als een klein plantje begon, is uitgegroeid tot een volwassen bloemenperk: de Venrayse schrijfwedstrijd Raadselige Roos voor amateurschrijvers- en dichters.

Begonnen onder de naam Peel- en Maastrofee, kreeg de wedstrijd al snel zijn meer poëtische naam, waarmee het organiserende Literair Café Venray schatplichtig is aan het gedicht Het lied der dwaze bijen van Martinus Nijhoff. Klein begonnen, uitgegroeid, in golfbewegingen van aantal inzenders, volwassen geworden.

Deze vijfentwintigste keer hebben 54 deelnemers (waaronder een echtpaar) in totaal 25 verhalen en 33 gedichten ingezonden. Drie jury's kozen hieruit de winnaars. De vakjury Poëzie en Proza bepaalden per categorie wie de eerste, tweede en derde prijs in ontvangst mogen nemen.

Daarnaast selecteerden zij een aantal verhalen of gedichten die het waard zijn gepubliceerd te worden. De publieksjury bestaande uit twintig poëzieliefhebbers kiest één gedicht uit, voor de zogeheten …. prijs. Deze puntjes duiden op een nieuwe naam. Die en nog een andere noviteit én wie winnaars zijn, wordt nog even 'onder de roos' gehouden. Op zondag 14 januari 2018 zijn dit, en een gesprek met prijswinnaars aan de Tafel van de Roos onder leiding van Stan Verhaag, de feestelijke ingrediënten van de prijsuitreiking door burgemeester Hans Gilissen.

Met daarnaast voor de zesde keer een expositie van het beeldend werk, dat Venrayse amateurkunstenaars naar aanleiding van het wedstrijdthema De teugels laten vieren onder leiding van Marlies van Zeben maakten. De muzikale begeleiding is in handen van pianist Ad Haans. Als toef op de feesttaart worden de schilderijen, tekeningen en plastiek na de prijsuitreiking nog tot 11 februari tentoongesteld in het Venrayse Museum. Kijk voor meer informatie op de website www.venraysmuseum.nl.

Welkom op zondag 14 januari 2018, 11.30 uur in Party- en Danscentrum Anno '54.


Kinderopvang

Overloon | Op maandag 8 januari viert kinderopvang Het kleine Atelier in Overloon feest. Dan is het namelijk tien jaar geleden dat het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang van Spring Kinderopvang hun deuren openden in het pand c.q. atelier van voormalig kleermaker Litjens aan de Vierlingsbeekseweg 3.

't Kleine Atelier't Kleine Atelier is een kleinschalige, huiselijke locatie. Er is een groep voor kinderen van 0 tot ongeveer 2,5 jaar en een aparte peutergroep voor kinderen tot 4 jaar. Gaan de kinderen eenmaal naar school, dan kunnen ze terecht bij bso 't Atelier in de Josefschool voor voor- en naschoolse opvang en opvang in de vakantieperiodes. Zowel op het kinderdagverblijf als bij de buitenschoolse opvang kunnen de kinderen heerlijk buiten spelen. 't Kleine Atelier viert het tienjarig jubileum met een hapje en een drankje en speciale activiteiten voor de kinderen en hun ouders op 8 januari tussen 16.00 en 19.00 uur. Belangstellenden die graag een keertje komen kijken, zijn welkom voor een rondleiding. 't Kleine Atelier is bereikbaar via telefoon 088-2088291. Een rondleiding aanvragen kan ook via
www.spring-kinderopvang.nl.