Illegaal vuurwerk

Venray | In de aanloop naar de jaarwisseling heeft de politie in de regio Venray-Gennep voor ruim honderd kilo aan illegaal vuurwerk in beslag genomen.

Deze vangst van verboden vuurwerk schrijft de politie toe aan extra patrouilles de laatste tijd. Zowel opvallend als onopvallend is er gesurveilleerd, schrijft het Noord-Limburgse politieteam op Facebook. Bij de eindejaarsactie zijn negen man staande gehouden voor het te vroeg afsteken dan wel het voorradig hebben van illegaal vuurwerk.

Brand hindert treinverkeer

Oostrum | De treinen op de Maaslijn tussen Oostrum en Cuijk ondervond maandagmorgen urenlang hinder van een grote loodsbrand achter het Boxmeers Tapijthuis aan de Sint Anthonisweg in Boxmeer.

Het treinverkeer was enkele uren gestremd omdat de brandweer slangen over het spoor had gelegd om bij bluswater te kunnen komen. Vervoerder Arriva zette urenlang bussen in. Achter de tapijthandel werd een opslagloods door de brand verwoest.

Het vuur brak rond 02.00 uur uit en was rond 07.30 uur onder controle. Het lukte de brandweer om het vuur weg te houden bij de tapijtzaak zelf en bij een naastgelegen bouwmarkt.

De verwoeste loods was eigendom van een andere ondernemer. Niemand raakte gewond, maar de schade is groot. De oorzaak is nog niet bekend.

De treinen op de Maaslijn tussen Venray en Cuijk reden van 10.00 uur maandagochtend weer volgens dienstregeling. Het Boxmeers Tapijthuis is voorlopig gesloten na de grote brand in Boxmeer op nieuwjaarsdag. Bouwmarkt Gamma, eveneens aan de Sint Anthonisweg gelegen, opende dinsdag zijn deuren weer.

Prijsuitreiking Kern met Pit

Venray | Drie projecten uit de gemeente Venray hebben zich ingeschreven voor de leefbaarheidswedstrijd Kern met Pit.

Het gaat om de projecten promotie verenigingen Merselo (meer mensen betrekken bij de dorpsactiviteiten en verenigingen door gezamenlijk promotie te voeren.), Vredepeel Nieuwe Balans (het ombouwen van de huidige kerk tot gemeenschapshuis en kerk.) en Speelcoach Henk Brukske/Venray (kinderen in de wijk Brukske ondersteunen bij hun vrijetijdsinvulling, zodat ze leuke vakanties kunnen doorbrengen, leuke activiteiten kunnen doen, waardoor hun eigenwaarde vergroot.

De organisatie wil kinderen graag laten ervaren dat ze ertoe doen, dat ze meetellen in de samenleving). De startbijeenkomst, waarbij de ingeschreven projecten (34 in Limburg) meedingen naar deelname aan Kern met Pit, vindt plaats op 20 januari.

Op deze dag vindt ook de prijsuitreiking plaats van de deelnemende projecten in 2017. Voor deze prijs dingen vanuit de gemeente Venray mee de projecten Wanssums Infopunt, Kick Off Oostrum, om de samenhang en samenwerking in het dorp te bevorderen, en Valideren Dorpsplein Geijsteren.

Kern met Pit is een jaarlijkse wedstrijd georganiseerd door Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM). Via de wedstrijd Kern met Pit worden bewonersgroepen uitgedaagd hun idee voor de leefomgeving binnen een jaar te realiseren.