Afbeelding
Foto:

Aanmelden Vlakwatercross

venray | ATV Venray houdt op zaterdag 27 en zondag 28 januari voor de 42e keer de Vlakwatercross. De aanmelding is gestart voor dit tweedaagse evenement in het natuurgebied Vlakwater.

Op zaterdag 27 januari zijn de Peel en Maas TV Scholierenlopen voor de groepen 1 tot en met 8 van de basisscholen uit de regio. In de diverse lopen met veel nevenactiviteiten gaan zij strijden voor de verschillende titels. De estafetteteams bestaan uit vier scholieren, van wie maximaal twee jongens, per leeftijdsgroep opgenomen. Om mee te doen aan de estafettes, moeten de leerlingen ook individueel mee hebben gedaan. De wedstrijden starten om 11.30 uur. Inschrijven voor de scholierenloop kan via de basisschool. Op de zaterdagen 13 en 20 januari worden extra trainingen gehouden voor de schooljeugd. De start is om 10.00 uur bij de Perdstal, Kempweg 164. De deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

Om 13.05 uur start zaterdag 27 januari de jaarlijkse loop voor mensen met een verstandelijke beperking. Deze unieke loop gaat over 350 meter. Ook voor NSG- atleten worden diverse nevenactiviteiten georganiseerd. Op zondag 28 januari om 10.30 uur geeft wethouder Anne Thielen het startschot van de lange cross over 8040 meter. Om 11.30 start de korte cross die 4020 meter lang is. De Vlakwatercross maakt al vele jaren deel uit van het LimBra-crosscircuit, waaraan negen Limburgse en Brabantse verenigingen deelnemen. Net als vorige jaren lopen de wedstrijdatleten en de recreanten samen de korte en lange cross. Er worden afzonderlijke klasseringen opgemaakt voor de diverse categorieën deelnemers en deelneemsters. Vanaf 12.25 uur starten de diverse jeugdlopen. Ook dit jaar mogen weer jongens en meisjes die geen lid zijn van een atletiekvereniging meelopen. In diverse categorieën wordt een spannende strijd verwacht omdat een goede klassering steeds meer belangrijk wordt nu de laatste wedstrijden in deze LimBra-competitie aan de beurt komen. Aanmelden voor de Scholierenlopen kan via de basisschool of individueel via info@atvvenray.nl . De kosten bedragen 2,50 euro. De inleveradressen zijn aan de Sportlaan 1 De Wieën (clubhuis) of Niessenstraat 5 Venray. Inschrijven voor de NSG-cross kan via info@atvvenray.nl. Inschrijven voor de veldlopen kan via www.inschrijven.nl. Jeugdleden van atletiekverenigingen kunnen zich ook inschrijven via hun vereniging middels het A-formulier. Leerlingen van het Raayland College kunnen zich via hun school inschrijven. Deelnemers kunnen zich voorinschrijven tot maandag 22 januari. Op de wedstrijddag kan worden ingeschreven tot een half uur voor aanvang van de betreffende loop. Voor informatie: telefoon 0478-582842 of 631452 of email info@atvvenray.nl. Verdere informatie via www.atvvenray.nl.