Afbeelding
Foto:

Lezing Adelbert over rechter

Venray | Adelbert Venray houdt op maandag 8 januari vanaf 20.15 uur de vijfde lezing van dit seizoen in het Odapark in Venray.

Spreker is mr. Jacques Denie (foto) en de titel van zijn voordracht luidt De Nederlandse rechter, onafhankelijk of eigenwijs? De lezing gaat over de positie van de rechter, zijn bevoegdheden en mogelijkheden. Hij of zij behoort te voldoen aan een indrukwekkende lijst van deugden, te weten: Integer, intelligent, empatisch, humaan, doortastend, bescheiden, moedig, karaktervol, flexibel, onpartijdig en onafhankelijk! Humor hoeft niet, maar helpt wel.

Jacques Denie gaat uitleggen waar de rechter het lef vandaan haalt om de Staat der Nederlanden voor te schrijven hoe het klimaatbeleid in te richten. Denie is geboren in 1947. Hij volgde Gymnasium A en behaalde in 1971 zijn doctoraal Nederlands Recht. Van 1972-1973 was hij dienstplichtig kanonnier. Hij werkte als advocaat van 1973-1979 en was van 1979-1986 officier van justitie. Van 1987-2000 was hij advocaat-generaal. Vervolgens werkte hij tot zijn pensionering in 2011 als raadsheer in het gerechtshof van Den Bosch en Arnhem. Hij treedt nog op als plaatsvervangend raadsheer en plaatsvervangend rechter.

Het bestuur van Adelbert Venray nodigt iedereen van harte uit voor deze lezing. Introducés zijn welkom. Zie ook www.adelbertvenray.nl.


Getuigen brand Brukske gezocht

Venray | De politie is op zoek naar getuigen van een brand in de wijk Brukske, oudejaarsavond (zondag) rond 22.00 uur.

"Daar werd bij De Kiosk een bankstel in brand gestoken, waarna het vuur dreigde over te slaan naar een naastgelegen dak", zegt een woordvoerster. "We zijn op zoek naar getuigen, zeker omdat er sprake is van brandstichting." Getuigen wordt verzocht zich bij de politie te melden via telefoon 0900-8844.

Vliegtuigcrashes

Well | In De Buun aan de Kasteellaan 25 in Well wordt op zaterdag 3 februari om 14.00 uur een lezing gehouden door Joop Hendrix over vliegtuigcrashes. Tevens presenteert Jacques Haumann zijn boek over dit onderwerp.

Haumann en Hendrix hebben alle vliegtuigcrash gevallen in de gemeente Bergen, inclusief Heijen, uit de WO II weten op te sporen. Tijdens de lezing komen diverse crashes aan bod. Ook worden er gevonden onderdelen tentoongesteld.