Afbeelding
Foto: Ron Koenen

Dialoogcafé: passie boeken

Venray | Wat is er heerlijker dan je laten meevoeren door het verhaal in een boek? Een spannende detective, een historische roman, een aangrijpende biografie. Ze nemen je even mee naar een andere werkelijkheid. 'Passie voor boeken' is het dan ook het thema van het eerste dialoogcafé van 2018 op 10 januari. Belangstellenden zijn van 19.30-22.00 uur van harte welkom aan de dialoogtafel in Proeflokaal Goesting bij tafelheer Maarten Streefkerk en dialoogleider Yvette van Rijswick.

Maarten Streefkerk is een echte boekenliefhebber en -verzamelaar. Naast zijn werk in de zorg, runt hij sinds 10 januari 2016 – inmiddels samen met een tiental vrijwilligers - Leescafé St Bernard. Het Leescafé is inmiddels een bekende plek voor veel Venraynaren. Het is een ontmoetingsplek vóór en dóór boekenliefhebbers. Iedereen mag gratis een of meer boeken mee naar huis nemen.

De boeken zijn afkomstig van mensen die via het Leescafé hun geliefde boeken een tweede leven willen geven. Boekenliefhebbers willen de gelezen verhalen doorgeven aan en zijn nieuwsgierig naar de boeken die door anderen zijn ingebracht. Aan tafel in het Leescafé worden er onder het genot van een bakje koffie of thee leeservaringen uitgewisseld en boeken aanbevolen. Bezoekers vinden elkaar zo niet alleen in hun passie voor lezen, maar ontdekken al pratende ook andere raakvlakken. Er wordt gepraat en geluisterd. Dat is ook de basis van de dialoog op 10 januari. Het dialooggesprek verloopt via 4 stappen: Kennismaken, ervaringen delen, dromen en doen. Yvette van Rijswick – zelf gezegend met een overvolle boekenkast van 15m2 – zal de dialoog leiden. Maarten Streefkerk en Yvette van Rijswick hopen op 10 januari hun passie te mogen delen met andere liefhebbers. Want boeken lezen is mooi, maar ervaringen over boeken delen is nog mooier! Elke tweede woensdag van de maand is er een Dialoogcafé in Goesting georganiseerd door de werkgroep Venray in Dialoog. Iedereen die graag deelneemt aan de dialoog is van 19.30 – 22.00 uur welkom in de ruimte boven het proeflokaal. U kunt zich aanmelden via info@venrayindialoog.nl. Deelname is gratis. Proeflokaal Goesting stelt de ruimte beschikbaar en biedt de deelnemers gratis koffie en thee aan tijdens de dialoog. Foto: Maarten Streefkerk heeft een passie voor boeken. Foto: archief Peel en Maas.


Rechtgezet

Venray | Vorige week heeft per abuis in deze krant gestaan dat Anny van der Voorn 15 jaar penningmeester is bij wijkcentrum Den Hoender. Dat is onjuist. De Venrayse is namelijk al 25 jaar penningmeester. "Ik doe dat met veel plezier. Zonder de inzet van alle andere vrijwilligers was dat echter niet mogelijk", zegt Anny.