Myrthe Moorrees werd uitgeroepen tot Sportvrouw van het jaar. Links restaurantmanager Melvin Alards van Asteria.
Myrthe Moorrees werd uitgeroepen tot Sportvrouw van het jaar. Links restaurantmanager Melvin Alards van Asteria. Foto: Rikus ten Brücke

Debuut Oranje bekroning

Venray | Myrthe Moorrees heeft een bewogen jaar 2017 achter de rug. De voetbalster maakte de overstap van PSV naar FC Twente en debuteerde in het Nederlands elftal. Vlak voor Kerstmis werd ze ook nog eens uitgeroepen tot Sportvrouw van het jaar in Venray. Peel en Maas legde haar aan het begin van het nieuwe jaar een paar vragen voor.

Myrthe, proficiat. Sportvrouw van het jaar van Venray. Een bekroning van een bijzonder jaar?

"Dankjewel! De nominatie was al leuk, maar als je uiteindelijk de prijs wint, is dat natuurlijk extra mooi. Een mooie waardering voor het afgelopen jaar!"

Je hebt je debuut gemaakt in Oranje. Hoe voelde dat?

"Ja, dat was super! Daar werk en train je dagelijks keihard voor en moet je soms wat dingen voor laten. Van jongs af aan is het een droom om in het 'grote' Oranje te spelen. Dat het uiteindelijk werkelijkheid is geworden, is fantastisch!"

Het Europees kampioenschap, dat Nederland won, maakte je van dichtbij mee. Je speelde niet, maar voelde je je toch een beetje kampioen?

"Tot en met juli heb ik meegetraind als stand-by speelster, je weet wat er leeft in de groep en staf. Voor mij was het snel duidelijk dat de kans op EK-selectie moeilijk werd, toch doe je er natuurlijk alles aan. Maar ik heb het erbij neer kunnen leggen. Uiteindelijk heb ik bijna alle wedstrijden live gevolgd en de andere wedstrijden op vakantie voor de televisie gezeten. Voor mijzelf voelde ik mij geen kampioen, de groep meiden en staf die erbij zaten hebben het gedaan! En daar ben ik ook supertrots op, ze hebben het vrouwenvoetbal echt op de kaart gezet!"

Je voetbalt nu bij FC Twente. Woon je nog in Venray?

"Nee, ik woon niet meer in Venray. FC Twente heeft een woning voor mij geregeld met twee andere meiden van FC Twente. Doordeweeks ben ik in Hengelo en in de weekenden ga ik als het kan wel naar huis. We wonen op vijf minuten fietsafstand van de club af, dat is heerlijk! Ik ben dan ook erg blij met de stap die ik heb gemaakt."

Wat doe je voor studie en hoe vaak train je in de week?

"Op dit moment ben ik druk bezig met afstuderen, de laatste loodjes. Ik studeer Sport, Gezondheid & Management aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Wij trainen op maandag, dinsdag, woensdag twee keer, donderdag, vrijdag (wedstrijd) en zaterdag (kracht- uitlooptraining)."

Wat zijn je doelen in 2018?

"Met FC Twente een prijs winnen, hiervoor ben ik onder andere ook naar FCTwente gegaan. Daarnaast een 'vast' selectielid worden van de Oranjeleeuwinnen."

Heb je nog goede voornemens?

"Uiteindelijk in 2018 afstuderen, zodat ik mij daarna volledig kan focussen op het voetballen. En verder een sportief mooi jaar draaien. Bij dezen wil ik iedereen een mooi, liefdevol maar bovenal gezond 2018 wensen! Proost!"