Afbeelding
Foto:

Helpende Handen Venray 20 jaar

Venray | De oprichtingsakte van Stichting Helpende Handen India Venray werd op 30 december 1997 ondertekend door notaris Weijs, het echtpaar Nic en Juliane van Dee en enkele bestuursleden. Sinds 1983, na vijf jaar ervaring bij Moeder Teresa in Calcutta, bouwt Pappa, zoals Steven Vidyaakar sinds jaar en dag door alle mensen van UK met groot respect genoemd wordt, aan zijn droom: het helpen van kwetsbare mensen in nood.

In 1983 kreeg hij een baby, achtergelaten in een vuilnisbak, in zijn handen gelegd. Wonend in een schamel hutje probeerde hij dit baby'tje zo goed en zo kwaad als hij kon te verzorgen. Hij had geen enkele pappa-ervaring. Een baby werden er twee en toen drie en behalve baby's ook gezonde weeskinderen, kinderen met een beperking, volwassenen met een lichamelijke en of verstandelijke beperking of psychiatrische ziekte en vooral de laatste jaren veel kwetsbare verstoten ouderen. Sindsdien werden, 24/7, meer dan 35.000 kansarme mensen omhuld door warme, zorgzame helpende handen.

Het schamele hutje is inmiddels vervangen door veilige eenvoudige gebouwen. Niet alleen in Chennai, maar ook in Coimbatore, Madurai en Tiruvannamalai. De voorbije twintig jaar is Helpende Handen Steven steeds trouw gebleven, vooral, omdat Udavum Karangal - Helpende Handen echt een verschil maakt in het leven van mensen. UK biedt niet alleen een thuis, maar ook onderwijs en gezondheidszorg. Met hulp van Nederlandse sponsors, scholen, bedrijven, clubs en Wilde Ganzen heeft de stichting een bijdrage geleverd aan onder andere opvanghuizen, vervoermiddelen, generatoren, klaslokalen, schoolbussen, poliklinieken, een mobiele huisartsenpost en het HH-ziekenhuis. Elke dag moeten er meer dan 4000 monden gevoed worden. Mensen die niet voor zichzelf kunnen zorgen. Zes dagen per week gaan kinderen naar de HH-school. Elke dag maken veel mensen gebruik van de HH-gezondheidszorg. De zorg voor zoveel mensen kost iedere dag weer veel geld. Steven is helemaal afhankelijk van donaties.

Donaties zijn dan ook zeer welkom. Graag verzorgt Stichting Helpende Handen voor scholen, clubs en bedrijven een presentatie over het HH-project. Zie www.helpendehandenindia.nl. Banknummer NL67RABO0128174358 ten name van Helpende Handen India, Venray.


Afbeelding