Afbeelding
Foto:

Herm Huijs: afscheid Raayland

Venray | Herm Huijs nam onlangs na 44 jaar werkzaam te zijn geweest in het Venrayse onderwijs, afscheid van het Raayland College. Veel collega's en oud-collega's zwaaiden hem uit.

In 1973 begon Herm als docent geschiedenis en Nederlands aan huishoudschool het Marianum in Venray. Later werd dat het Raayland College. Hij heeft vele veranderingen meegemaakt: van krijtje naar smartboard en van klassenboek naar Magister. Herm Huijs heeft altijd met hart voor de leerlingen voor de klas gestaan. Hij heeft drie generaties lesgegeven. Een leerling vertelde Herm onlangs: "U heeft mijn moeder ook nog lesgegeven, maar óók mijn oma!"

Herm Huijs krijgt nu de tijd om zich nog meer bezig te houden met de geschiedenis van Venray én met zijn kleinkinderen.


Maak kennis met sport

Venray | Voor de 26e maal gaan de Jeugdsportkennismakingsdagen (JSK) van start.

Liefst 38 Venrayse verenigingen bieden gratis een of meerdere cursussen aan. Hiervoor is aan ieder kind op de basisschool een overzichtelijk boekje overhandigd.

Belangstellende kinderen kunnen zich via de website www.jskvenray.nl inschrijven voor een of meerdere cursussen. Het doel is dat ze kunnen 'proeven' aan een sport om wellicht tot een keuze te komen. De achterliggende gedachte van de organisatie is zo veel mogelijk kinderen aan het bewegen te krijgen.

Dat is goed voor de individuele ontwikkeling van het kind op motorisch en sociaal gebied, zowel op individueel vlak als in teamverband.

Voor de verenigingen is het tevens een kans om meer leden te vergaren. Inschrijven is mogelijk tot 19 januari 2018, uitsluitend via de website www.jskvenray.nl.


Prins Merselo

Merselo | Bij De Zagewetters in Merselo wordt op zaterdag 6 januari om 22.11 uur de nieuwe prins van de plaatselijke carnavalsvereniging gepresenteerd. Vooraf, om 21.00 uur, treedt prins Bas I (Litjens) af.