Afbeelding
Foto:

Gebouw Inalfa dicht na 62 jaar

Venray | Inalfa Roof Systems in Venray sloot vrijdagmorgen officieel na 62 jaar de deuren van zijn pand aan de Maasheseweg.

Inalfa begon in 1955 met de bouw van dit pand in Venray. Zoals bekend is het grootste deel van Inalfa in 2015 en 2016 verhuist naar het nieuwe gebouw aan De Amfoor.

Het bedrijfspand aan de Maasheseweg deed echter nog tot vrijdag dienst voor een aantal bedrijfsactiviteiten van de producent van daksystemen. Irmgard Burgman-Kalinowski, weduwe van een van de grondleggers van Inalfa, sloot vrijdagmorgen symbolisch de deur van dit karakteristieke pand.

Bijna alle bedrijfsactiviteiten zijn nu overgebracht naar De Hulst. Wel heeft Inalfa nog een serviceafdeling op Smakterheide aan de Paul Burgmanstraat, vernoemd naar de in 1967 overleden echtgenoot van Irmgard Burgman. Inalfa Roof Systems is een van 's werelds grootste producenten van schuifdaken.

Foto: Rikus ten Brücke.


Wandeling in bossen Overloon

Overloon | De Overloonse natuurman Peter Philipsen gaat op zondag 14 januari van 14.00 tot 16.00 uur de plaatselijke bossen in.

Zie en leer tijdens de wandeling hoe de natuur kan worden gelezen en luister waarom beheer belangrijk en noodzakelijk is voor de natuur.

Aan de hand van sporen wordt gelezen welke dieren er in en rondom Overloon leven, wanneer ze daadwerkelijk te zien zijn en welke rol en waarde heeft de jager?

Verder kunnen de wandelaars kennismaken met en uitleg krijgen over grofwild in Nederland, zoals herten, reewild en wilde zwijnen.

De startplaats van de natuurwandeling is Ontmoetingspunt 't Helder aan de Helderseweg 31 in Overloon. Na de wandeling vindt hier ook de afsluiting plaats. Voor meer informatie kijk op de website www.helder-overloon.com.

Aanmelden voor de wandeltocht kan via e-mail t-helder@ziggo.nl of telefoon (0478)641404, 06-27007511.