ZooParc steunt bedreigde giraffen

Overloon | Medewerkers van ZooParc Overloon hebben sinds de komst van giraffen naar het park extra aandacht gegeven aan de bedreiging van deze diersoort in de natuur. Met meerdere acties hebben ze in samenwerking met Stichting Wildlife nu in totaal 12.320 euro opgehaald. Stichting Wildlife schenkt dit bedrag aan de Giraffe Conservation Foundation.

Dierverzorgers organiseerden in de afgelopen maanden speciale rondleidingen door het park en fietsten in augustus een flinke estafette om geld op te halen voor de bescherming van giraffen in de natuur. In de afgelopen dertig jaar is de populatie giraffen in de natuur afgenomen van 160.000 naar 97.500 dieren. De snelle afname van de populatie wordt veroorzaakt door de toenemende invloed van mensen in het natuurlijke leefgebied van de giraffe. Oorlogen, stroperij, wegenbouw en mijnindustrie zorgen ervoor dat de giraffen steeds minder ruimte tot hun beschikking hebben.


Tibetaanse yoga, meditatie en mindfulness

Venray | Monique Verschuuren start op maandag 8 januari en Jan Houwen start op dinsdag 9 januari van 19.30 tot 21.15 uur met tien lessen Tibetaanse yoga, meditatie en mindfulness.

De lessen worden gegeven aan de Koningskaars 24 in Venray. Er wordt gewerkt met losmaak-, adem- en bewegingsoefeningen, meditaties, geleide visualisaties en mantra's afkomstig uit Tibetaanse (yoga en meditatie) en Westerse (biorelease) scholen. De oefeningen helen lichaam en geest en brengen hun energieën samen zodat ze kalm, soepel en vitaal kunnen functioneren.

Op maandagavond ligt het accent op de energetische basis van welbevinden met meer bewegingsoefeningen. De cursisten leren gevoelens tijd, ruimte en aandacht te geven. Lichaam, adem en geest ontspannen zich en de energie kan weer vrij stromen. Op dinsdagavond ligt het accent op stilte en inzicht met meer meditatieve oefeningen. Hier leren de cursisten contact maken met de openheid in stilte. Er wordt geoefend in mindfulness van lichaam, van gevoelens, van adem en mindfulness van mind. Op beide avonden wordt kennis gemaakt met de beginselen van biodynamische- en boeddhistische psychologie. Er wordt gewerkt in kleine groepen van maximaal vijf mensen. Meer informatie: Monique Verschuuren en Jan Houwen, telefoon (0478)587364, e-mail info@dorje.nl. Zie ook www.dorje.nl.


Intratuin Venray: groen is weer hip

Venray | Nu de feestdagen bijna voorbij zijn, is het weer tijd voor een nieuwe, frisse, groene start. Bij Intratuin Venray is een nieuwe, groene collectie planten voor binnen en voor buiten met bijpassende potten en accessoires te vinden. Groen is weer hip, bij jong en oud.

Vitamine G: kerst is voorbij en we zijn weer toe aan nieuw groen in huis. Een groenkuur Vitamine G voor een heilzame werking in huis. Steeds meer onderzoeken tonen de voordelen van groen in je huis aan. Welke planten leveren bijvoorbeeld het meeste zuurstof, reinigen de lucht het beste en welke plant zet je waar in je slaapkamer, op je werkplek, in de keuken? Groen is leidend bij Intratuin Venray de komende periode, waarbij passende potterie en accessoires ondersteunend zijn. De groenstylisten helpen de bezoekers graag voor een passend groenadvies.

Week 1 tot en met 4: gratis oppotservice bij Intratuin Venray. Bij aankoop van plant en pot.

Insectenprint cadeau vanaf zaterdag 6 januari 2018: elke betalende klant ontvangt vanaf zaterdag 6 januari 2018 een unieke gratis Insecten Print Limited edition, op = op.

Woensdag 3 januari 2018 om 14 uur: Kidsworkshop Cactus maken met ijzerdraad (inschrijven bij de klantenservice), kosten 2,50 per kind.

Kidsspeurtocht januari en februari. Haal een speurtochtvel op bij de klantenservice en test je groenkennis. Lever je ingevulde formulier nadien weer in bij de klantenservice en je ontvangt een leuk 'groen' presentje.

Zaterdag 20 januari nationale tulpendag. Net als op de Dam in Amsterdam kun je bij Intratuin Venray voor slechts 1,99 euro tien tulpen met bol komen plukken. Tijdens de nationale tulpendag heeft Intratuin Venray een extra groot assortiment tulpen in alle kleuren, maten en soorten, tulpenboeketten en tulpenarrangementen. 's Middags van 14.00 tot 16.00 uur is er een doorlopende tulpendemonstratie.

Workshop Tulpenkrans: Zaterdag 20 januari om 10 uur houdt Intratuin Venray de workshop Tulpenkrans. Kosten 15 euro per persoon (inschrijven via de klantenservice), vol=vol.

Kidsworkshop tulpenschilderij maken op canvas: Zaterdag 20 januari om 14.00 uur houdt Intratuin Venray de kidsworkshop Tulpenschilderij maken op canvas, kosten 2,50 euro per kind (inschrijven via de klantenservice)

Voor meer informatie kijk op www.intratuin.nl.