Afbeelding
Foto: Maud Peeters

Meerjarencontract VGZ en Maasziekenhuis

VGZ en Maasziekenhuis gaan een meerjarige samenwerking aan. Daarvoor is onlangs een driejarig contract afgesloten tussen het ziekenhuis en de verzekeraar. Beide partijen zetten in op Zinnige Zorg en daarmee gaan ze voor kwalitatief hoogwaardige en doelmatige zorg en zetten zij zich in voor innovatie.

"Maasziekenhuis is een modern kleinschalig ziekenhuis dat in samenwerking met andere ziekenhuizen hele goede en persoonlijke zorg biedt", zegt Ton Hazekamp, bestuurder van Pantein. "Dat aanbod willen we de komende jaren verder uitbouwen en versterken. We zijn er trots op dat VGZ onze unieke profiel als zorggroep, met mogelijkheden voor thuiszorg en revalidatie, ondersteunt. Het driejarige contract geeft de verzekerden van VGZ en het ziekenhuis de zekerheid dat de vergoeding van zorg goed geregeld is". Ronald van Breugel Zorginkoper van VGZ: "Wij hebben vertrouwen in de aanpak die het ziekenhuis laat zien. Pantein zet duidelijk in op verbetering van kwaliteit van zorg. Wij geven hen daarom graag de ruimte bij het realiseren van hun strategie en we zetten samen in op Zinnige Zorg. Daarbij past een meerjarenafspraak voor alle merken van VGZ, waaronder ook Univé en IZZ."

Maasziekenhuis Pantein focust zich in 2018 onder andere op extra mogelijkheden voor verschuiving van zorg: van een vlotte en soepele overgang van ziekenhuis naar huis of een revalidatiecentrum, of van een academisch centrum naar het regionale ziekenhuis. Ook wil het ziekenhuis de komende jaren meer gebruik gaan maken van eHealth toepassingen. Dit draagt bij aan betere en veilige zorg voor de patiënt en kan ook het aantal bezoeken aan het ziekenhuis verminderen. Dit laatste past uitstekend bij het project Zinnige Zorg waarvoor Pantein en VGZ onlangs een overeenkomst sloten.

Seniorenkoor Crescendo

Crescendo is een koor voor 50-plussers die met plezier zingen. Wie ook graag zingt is van harte welkom om tijdens een repetitie kennis te komen maken met het koor. Het koor repeteert iedere woensdag van 18.00 tot 19.30 uur in De Galmhut aan de Langeweg 92 in Venray. Voor meer informatie: Toon Koonings, telefoon (0478)58172.

Gemengd koor Het Zonnelied

Zingen van de mis op maandag 1 januari om 11.00 uur in de Grote Kerk. Aanwezig zijn om 10.30 uur. Repetitie op maandag 8 januari van 20.00 tot 22.00 uur in 't Schöpke. Afmelden kan bij Lies Geuijen via telefoon 582985. Voor informatie: A. van Steen, telefoon 588131, bezoek een repetitie op maandagavond of e-mail gemengdkoorhetzonnelied@gmail.com.

Confetti

Confetti is een close harmony groep bestaande uit een twintigtal dames en heren. De repetitie is op woensdag van 20.00 tot 22.15 uur in het gebouw van Omroep Venray aan de Langeweg. De eerstvolgende repetitie is op woensdag 10 januari. Confetti is nog op zoek naar mannenstemmen. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie kijken op www.confetti-venray.nl of langskomen op woensdag.

Venrode Voices

Ruim veertig enthousiaste vrouwen zingen popsongs, musicals en mooie ballads. We repeteren elke woensdag in zaal Thielen in Venray. Onze eerste repetitie in 2018 is op 10 januari. Dat is tevens een open repetitie, waarbij geïnteresseerde dames dus mogen luisteren of ons koor iets voor hen is. Wil je meer weten over het popkoor of een optreden boeken? Bezoek de website www.venrodevoices.nl of neem contact op met het secretariaat via secretariaat@venrodevoices.nl. Op de site zie je waar we binnenkort te zien en te horen zijn!

Kaartconcours

In wijkgebouw Den Hoender in Venray gaat op donderdag 4 januari een nieuwe ronde van het kaartconcours van start. De spellen die gespeeld worden zijn rikken, kruisjassen en jokeren. De avonden zijn voor iedereen toegankelijk. Aanvang 19.30 uur.

De Locht

In streekmuseum De Locht in Melderslo wordt aandacht geschonken aan de periode rond Kerstmis en Nieuwjaar. Zowel binnen als buiten is alles versierd en staan verspreid door het museum een veertigtal kerstgroepen opgesteld. Hieraan is een speurtocht voor kinderen verbonden. Ook zijn er verschillende muziekoptredens.

Het programma: Vrijdag 29 december 14.00 uur koperensembles van fanfare Broekhuizenvorst en Ooyen en Koninklijke Harmonie Lottum en platsen bakken in bakhuisje. Zaterdag 30 december 14.00 uur Syrische muziekgroep en snertwandeling vanaf De Locht. Zondag 31 december museum open in kerstsfeer, Het museum is open van 10.00 tot 17.00 uur.

Match

Match voor vrijwilligers zoekt een mentor voor Stichting Mentorschap Limburg. Omschrijving: Mensen die zorg ontvangen en zelf niet (meer) in staat zijn om voldoende mee te beslissen over de kwaliteit en inhoud van deze zorg verkeren in een kwetsbare positie. Zeker als zij geen familie of anderen om hun heen hebben die hun belangen kunnen en/of willen behartigen. Soms wonen ze nog thuis maar veelal wonen zij in een verpleegtehuis of woonvorm. Op zo'n moment komt een (vrijwillige) mentor in beeld die de belangen van deze persoon kan behartigen. Het mentorschap wordt uitgesproken door de kantonrechter. Als wettelijk vertegenwoordiger beslist de mentor mee over de inhoud en kwaliteit van de zorg. Uiteraard vanuit de behoeften en wensen van deze persoon. Op dit moment hebben een aantal mensen in Venray dringend een mentor nodig. Geïnteresseerden in het mentorschap kunnen contact opnemen met Mentorschap Limburg. Voor meer informatie: Match voor vrijwilligers, Dr. Poelsstraat 6, 5802 AX in Venray, telefoon (0478)516995, e-mail info@matchvoorvrijwilligers.nl. Zie ook www.matchvoorvrijwilligers.nl.

De Springplank

De kinderen vanaf vijf jaar tot en met groep 5 van de basisschool hebben op 1 januari geen club. Dinsdag 2 januari van 18.30 tot 20.00 uur Nieuwjaarsparty voor de jeugd van de groepen 6, 7 en 8. Er worden casinospelen gehouden en de kinderen worden verwacht in chique kleren.

De Peelkorf

Uitslagen

Peelk. MW2-ODC MW34-7

ODC MW1-Peelk. MW39-4

Peelkorf 7-Sport.4-5

Woensdag 3 januari

SVOC MW1-Peelk. MW220.15

BC2002RV

De kerstdrive is gespeeld. De beste in lijn A: 1. Hans Arts en Tiny Verbeek 57,50%. 2 en 3: Luc Duijn met Annemie Vossen en Jan van Casteren met Henny Rohrich 54%. Lijn B: 1. Kika en Bram van Nieuwenhuijzen 54,38%. 2. Antoinette Coppus en Tonnie Polman 53,75%. 3. Rita van der Elsen en Fanny van der Meijden 52,50%. Lijn C: 1. Jet Bovee-Nagelhout en Ine Nagelhout 68,29%. 2. Lien Classens en Frank Jacobs 66,02%. 3. Gerdy en Joost Wittgen 53,13%. In het nieuwe jaar start de wintercompetitie op 4 januari.

NRBC

De kerstdrive is gespeeld. De beste in lijn A: 1. Mientje en Toon Jakobs 65%. 2. Annie Boekholt en Mia Lommen 61,11%. 3. Trees van Ham en Hans Versteegen 56,11%. Lijn B: 1. Corrie Hartong met Theo Jacobs en Jan den Hoedt met Mia Terwijn 64,44%. Miriam Lemmens en Jacqueline v.d. Slik 63,89%. Lijn C: 1. Diny Heetkamp en Hilde Koolen 64,44%. 2. Gerry Daniëls en Anny Simons 58,33%. 3. Miets Bisscheroux en Antoinette Coppus 55%.

Overloonse Bridgeclub

Er is een vrije avond gehouden. De beste paren in lijn 1: 1. Corrie Hartong en Math Keulards 65.30%. 2. Jac Huijs en Piet Willems 57%. 3. Thea Peters en Tonny Polman 56.70%. Lijn 2: 1. Truus Kusters met Bert Vloet en Marijke van den Boom met Aike van Glabbeek 64.60%. 3. Jacqueline Hermkens en Peter Basten 61%. Lijn 3: 1. Door van Tartwijk en Leo van Grootel 64.47%. 2. Annemie Huijbers en Riny van Sundert 57.36%. 3. Hans Ewalts en Piet van de Ven 56.25%.

BC Venray

Op de laatste speelavond van 2017 is de inmiddels traditionele kerstdrive gehouden. De beste in de gele lijn: 1. Anny Rottgering en Toos Willems 68%. 2. Jeanny Willemsen en Hans Koopman. 3. Ron van Gaal en Piet van Genugten. Rode lijn: 1. Corrie Borssen en Charlotte Timmermans. 2. Marij Poos en Annie Visser. 3. Hermine Frankefort en Tineke Meurs. Groene lijn: 1. Trudy Jeurissen en Jacqueline van der Slik. 2. Ans van Hooft en Janny Jungslager. 3. Klazien Baak en Anny van de Munckhof. Op maandag 11 januari wordt verdergegaan in dit competitieblok.

BV DOS

BBHV: Tunneke 1-Dos 1 libre 7-2. Dos 1-Sna 1 3-band 2-7. Dos 2-Halfweg 3-band 3-6.

In het libre verloor Dos 1 uit vrij kansloos van Tunneke 1. Alleen Piet Hanen kwam tot winst met gem. 0,580 en 2 punten. In het 3-band verloor Dos 1 thuis van Sna 1. Huub van Rhee, gem. 0,461, speelde gelijk. 1 punt plus 1 punt vanwege zijn gemiddelde. Dos 2 was thuis ook niet opgewassen tegen Halfweg. Theo de Haart, gem. 0,500, was de enige die zijn partij won met 3 punten.

PC Ons Genot

Lotte Hendriks heeft op een selectiewedstrijd in Velden met haar pony Carmen Rose Z in dressuurklasse B in de eerste proef de tweede prijs behaald. In de tweede proef werd ze eerste.

Toon Hermans Huis

Het Toon Hermans Huis Venlo is een open huis voor mensen met kanker en hun naasten. Op zondag 14 januari wordt van 10.30 tot 12.30 uur onder begeleiding van zangpedagoge Mia Schoonbrood een meezingochtend gehouden. Samen zingen bevrijdt en maakt blij. Ervaring is niet nodig. Onder begeleiding van Kirsten Stockbauer wordt elke maandag van 9.30 tot 11.00 uur de activiteit Meditatieve Dans gehouden. Kom uw dansmogelijkheden ontdekken en maak kennis met deze expressieve dansvorm. De data: 15-1, 29-1, 26-2, 12-3 en 26-3. Informatie en aanmelden: Toon Hermans Huis Venlo, Nieuwstraat 41a, 5911 JS in Venlo, telefoon (077)3211433, www.toonhermanshuisvenlo.nl, e-mail info@toonhermanshuisvenlo.nl.

Computerclub

Computerclub Venray houdt elke vrijdag een clubavond in 't Schöpke aan de Veltumse Kleffen 68 in Venray. Wie een probleem heeft met de computer is welkom. Neem alleen de computer mee; beeldscherm en toetenbord zijn aanwezig. Wordt het probleem verholpen, dan dient een bijdrage van tien euro te worden voldaan. E-mail info@computerclubvenray.nl, www.computerclubvenray.nl.

Jaarafsluiting badmintonclub

Venray | Badmintonclub Venray hield onlangs het jaarlijkse badminton Bakkerij van Gassel Oliebollentoernooitje. Sinds dit jaar is het toernooi vernoemd naar de hoofdsponsor van de club. De opzet van het toernooitje is om alle clubleden, zowel jong als oud, met elkaar in contact te brengen, ongeacht de niveauverschillen. Ook dit jaar is dat weer gelukt, de hal was goed gevuld. De jongste speelster was pas zeven jaar oud. Na de wedstrijden mocht iedereen smullen van de oliebollen van de sponsor. Na afloop is in de kantine nog een gezelschapsspel gespeeld met alle leden.

De uitslagen van het toernooitje:

Eerste prijs Felix Peeters zestien punten, gedeeld tweede met elk veertien punten Anouk Lenssen, Denise Backbier, Peter Janssen, Ellen Pelzer en Frits Holtackers. Gedeeld derde met elk dertien punten: Niels Boudewijns, Lieke Stevens, Jasmine Gonzales. De poedelprijs ging naar het jongste clublid Emma de Groot met één punt.

Foto: Maud Peeters