Bijdrage voor Joffershof

Vierlingsbeek | Stichting Gemeenschapshuis Joffershof in Vierlingsbeek heeft van het Oranjefonds een bedrag van 6400 euro toegekend gekregen voor realisatie van het plaatsen van automatische toegangsdeuren.

De stichting gemeenschapshuis heeft als doel de uitbreiding van de gemeenschapsgedachte en bevordering van het culturele en sociale leven. Dit doel probeert de stichting te bereiken door het beheren van de hiervoor in aanmerking komende lokalen en/of gebouwen en het organiseren van activiteiten ter ondersteuning van de eerste doelstelling. In Joffershof zijn ouderendagopvang Alles bijeen en Kinderopvang SSK de kleine Vuurtorenpermanent gehuisvest. Om de toegankelijkheid voor onder meer de oudere en/of beperkte gebruiker te stimuleren, had het bestuur een aanvraag bij het Oranjefonds gedaan voor het plaatsen van automatische toegangsdeuren.

Bovendien zal het gemeenschapshuis in maart 2018 ook gebruikt gaan worden als stemlocatie voor de gemeenteraadsverkiezingen. Een goede toegankelijkheid van het gebouw is dan heel belangrijk. Voor deze tijd zijn ook de automatische deuren geplaatst.