Steun voor visie op mobiliteit

Venray | Burgemeester en wethouders van Venray staan achter het plan van aanpak van Trendsportal voor de toekomstvisie op mobiliteit voor Venray en de regio Noord-Limburg. Als commissie en raad instemmen met de visie, kan Trendsportal verder met het maken van een lokaal uitvoeringsprogramma op maat. Ook dat gebeurt samen met bewoners, bedrijven en overheden.

Samen met bewoners, bedrijven en overheden presenteert Trendsportal de vernieuwde en vernieuwende visie op mobiliteit van de toekomst Trendsportal is een initiatief van de acht gemeenten van het Regionaal Mobiliteitsoverleg Noord-Limburg en staat open voor iedereen die persoonlijk of professioneel actief wil bijdragen aan duurzame, veilige en slimme mobiliteit voor morgen.

De visie kwam tot stand in samenwerking met ruim 500 deelnemers, van bedrijven en overheden tot kinderen en mensen met een beperking. Mobiliteitsvormen zoals zelfrijdende auto's of pakketbezorging met drones, die gisteren nog ver weg leken, zijn morgen al realiteit. Die razendsnelle ontwikkeling vraagt om een visie op mobiliteit die ruimte laat om steeds aan te sluiten bij de actualiteit.

Op de website www.trendsportal.nl kunnen bezoekers zelf het vervoermiddel kiezen waarmee ze door het Noord-Limburgse landschap reizen. Onderweg reizen ze langs de acht deelnemende gemeenten en vinden ze de lokale én regionale doelen, programmalijnen en projecten van Trendsportal.

Als ook de gemeenteraad de visie heeft vastgesteld, start Trendsportal met de invulling van het lokale uitvoeringsprogramma. Voor elk van de acht deelnemende gemeenten komt er een plan op maat.


Begroting in evenwicht

Venray | De begroting 2018 van de gemeente Venray voldoet aan alle door Gedeputeerde Staten van Limburg gestelde voorwaarden. Dat betekent dat er voor de begroting 2018 en de toekomstige aanpassingen daarvan geen goedkeuring vereist is.

De gemeenteraad van Venray heeft in de raadsvergadering van 31 oktober de Programmabegroting 2018 vastgesteld. Op grond van wettelijke bepalingen is deze ingediend bij de toezichthouder, Gedeputeerde Staten van Limburg (GS).

Venray blijkt aan alle door GS gestelde voorwaarden te voldoen. "De begroting van Venray is in alle jaren structureel en reëel in evenwicht", zo liet GS weten. "De begroting laat zien dat Venray risicobeheersing en risicomanagement belangrijk vindt en daar veel aandacht aan besteedt, onder andere met een nieuwe norm voor de vrij aanwendbare reserves."

GS is blij dat de taakstellingen in de begroting zijn en worden ingevuld. Het sociaal domein blijft echter veel inzet en aandacht eisen en er blijven risico's. "Voor de begroting 2018 en de meerjarenraming is daar echter op dit moment geen probleem", zegt wethouder Financiën Ike Busser.

Hij onderschrijft de conclusies. "Gedeputeerde Staten van Limburg heeft een positief beeld van de begroting 2018 en meerjarenramingen 2019 – 2021 van Venray. Voor de begroting 2018 en de toekomstige aanpassingen daarvan is geen goedkeuring vereist. Zo tegen het einde van een bestuursperiode stemt dat zeker tot tevredenheid."