Frans Koenen gaat Venray trainen

VENRAY | Frans Koenen (59) uit Bemmel, ten noorden van Nijmegen, wordt de nieuwe hoofdtrainer van Venray. Hij volgt na dit seizoen Stef Sijbers op die na de zomer aan de slag gaat bij Heeswijk.

Frans Koenen is een ervaren voetbalman. Hij speelde profvoetbal bij NEC, Newcastle United, KFC Diest en Vitesse. Hij begon in 1991 zijn trainersloopbaan bij GVVV Veenendaal. Daarna werkte hij onder meer bij ARC, De Bataven, Germania en Rood Wit. Momenteel is hij voor het achtste seizoen verbonden aan hoofdklasser RKHVV Huissen. Ook is hij twintig jaar werkzaam geweest als docent bij de KNVB. "We zijn niet per se op zoek gegaan naar een heel ervaren trainer", zegt technisch manager John Beerkens. "We hebben een trainer gezocht die past bij deze spelersgroep. Frans heeft vaker met jonge spelers gewerkt en op een langere termijn." Venray was in gesprek met vier kandidaten. Daarbij was ook Sjoerd van der Coelen maar die koos voor Venlosche Boys. "Nee, ik ga niet zeggen wie de eerste of tweede kandidaat was. We hebben twee gesprekken gevoerd met Frans Koenen en we denken de juiste man te hebben gevonden." Afgelopen donderdag werd de spelersgroep op de hoogte gebracht. Op 4 januari start de voorbereiding op de tweede competitiehelft. Na drie nederlagen op rij is Venray afgezakt naar de bedreigde zone in de eerste klasse D. John Beerkens meldt dat er geen rigoureuze ingrepen op stapel staan. "Staf en spelers zullen het samen moeten doen. Iedereen is doordrongen van de situatie waarin we verkeren. Het is niet aan de orde om de trainer weg te sturen. Er is geen enkele garantie dat de punten dan wel binnenstromen. Ook de spelers moeten in de spiegel kijken. Omdat steeds dezelfde fouten terugkeren. Deze selectie is meer dan goed genoeg voor de eerste klasse."

Venray-VVV-Venlo

Venray | SV Venray oefent op maandag 15 januari tegen VVV-Venlo. Het duel tussen de eersteklasser en de eredivisieclub vindt plaats in stadion De Koel in Venlo.

VVV-Venlo overwintert dit seizoen dicht bij huis. De Venlose ploeg verblijft van 9 tot 13 januari in een hotel in Boekend en traint gewoon in stadion De Koel. Na de laatste wedstrijd zondag tegen Heracles zijn de spelers vrij tot en met 2 januari. Tijdens de winterstop staan er drie oefenwedstrijden gepland. Op 6 januari komt De Graafschap naar De Koel, op 15 januari is het duel tegen Venray en tussendoor is er nog een besloten oefenduel.

Jurcik blijft

Horst | Ales Jurcik is ook volgend seizoen hoofdtrainer van SV Wittenhorst.

De Venraynaar is bezig aan zijn eerste seizoen bij de ambitieuze eersteklasser, die momenteel derde staat in de eerste klasse D. 'Het doel is om met het eerste elftal dit seizoen mee te strijden om promotie naar de hoofdklasse', meldt het bestuur op de website van de voetbalclub.

Trainer Oranje Wit

Leunen | Edwin Griesheimer is ook volgend seizoen trainer-coach van korfbalvereniging Oranje Wit uit Leunen. Dat heeft het bestuur donderdag bekendgemaakt.

De Venraynaar is momenteel bezig aan zijn eerste seizoen bij Oranje Wit, dat in de zaalcompetitie uitkomt in de overgangsklasse en in de veldcompetitie in de hoofdklasse. De korfbalsters van Oranje Wit gaan het nieuwe jaar in als koploper van de overgangsklasse B. Eerder trainde Griesheimer onder meer de korfbalsters van SVOC'01 uit Oirlo/Castenray.