Burgemeester Hans Gilissen met het ei van Columbus, het filmpje van de leerlingen. Wethouder Van der Putten kijkt toe.
Burgemeester Hans Gilissen met het ei van Columbus, het filmpje van de leerlingen. Wethouder Van der Putten kijkt toe. Foto: Henk Lammen

Kinderen pleiten voor mfc

Merselo | Merselo vraagt opnieuw aandacht voor de realisatie van een multifunctioneel centrum (mfc) in verenigingsgebouw D'n Hoek op sportpark de Vloet. Leerling Tim van groep 8 basisschool De Lier overhandigde tijdens de kerstmarkt een filmpje van vijf minuten aan burgemeester Hans Gilissen en wethouder Martijn van der Putten om de noodzaak van een mfc te benadrukken.

In Merselo liggen de plannen klaar voor de verplaatsing van basisschool De Lier en kinderopvang naar D'n Hoek. Op de plek van de school, aan de Coppelenberg, kan dan woningbouw gerealiseerd worden. Het initiatief is afkomstig van basisschool, verenigingsgebouw en dorpsraad. Het plan betekent de oplossing voor meerdere problemen. Het gebouw van basisschool De Lier is sterk verouderd en het aantal leerlingen krimpt. D'n Hoek is op zijn beurt op zoek naar extra inkomstenbronnen, omdat het vanaf 2018 geen subsidie meer krijgt van de gemeente. Om onderdak te kunnen bieden aan basisschool en kinderdagverblijf moet D'n Hoek wel uitgebreid worden. "Een mooi initiatief van de leerlingen", aldus schooldirecteur Dionne Donlou. "Zij kunnen niet meer gebruikmaken van een nieuw mfc, maar pleiten wel voor de kinderen die in de toekomst de school gaan bezoeken. De Lier is ook een uitstekende optie voor gezinnen met kinderen in de De Brabander. Een aanwas van kinderen uit die wijk zou ook bijdragen aan de toekomst, het voortbestaan van de school." Burgemeester Gilissen zei toe het filmpje te bekijken en nodigde de kinderen van groep 8 uit om het toe te lichten.