Toch dubbele afrit voor De Brier?

VENRAY | In de gemeenteraad is dinsdag een motie aangenomen om bij de provincie aan te dringen op een betere ontsluiting van bedrijventerrein De Brier vanaf de Deurneseweg. Het initiatief van Samenwerking kreeg, na een kleine aanpassing, steun van alle andere partijen

In de plannen voor de N270 (Deurneseweg) blijft de huidige situatie voor De Brier intact. Met alleen een afrit vanuit de richting van de A73. Voor het verkeer vanaf Deurne, Ysselsteyn of Leunen is op de N270 geen directe ontsluiting. De zes partijen die de motie indienden vinden dat het een taak is van de overheid om te zorgen voor een goede en veilige bereikbaarheid van winkelgebieden

Daarom moet er een dubbele ontsluiting komen, zodat de bezoekers van Woonmax en De Brier niet meer de omweg via Leunseweg en Acaciastraat of Zuidsingel en Plataanstraat moeten nemen. Het is ook veiliger voor de vele fietsers op deze wegen. Nu het project aanpak N270 op stapel staat, zou het een gemiste kans zijn om geen dubbele ontsluiting te realiseren.


'Lastig coffeeshops te verplaatsen'

VENRAY | De roep om de twee coffeeshops in de Henseniusstraat te verplaatsen naar een plek buiten het centrum wordt steeds luider. Vooral nu de parkeerproblematiek en overlast in de omgeving steeds meer toeneemt.

Burgemeester Hans Gilissen meldde dinsdag in de raadsvergadering dat verplaatsing 'niet zo'n makkelijke oplossing is'. "Want beide panden hebben een horecabestemming. Als de coffeeshops weg zijn, dan komt er wellicht andere horeca met nieuwe overlast voor terug." Daan Janssen (D66) opperde het plan de bestemming dan maar te wijzigen. De gemeenteraad wil er graag over verder praten. Het college komt eerst met een notitie.