Afbeelding
Foto:

Private dining is nieuwe trend

Overloon | Vier jaar geleden startte Wendy Dakkus in Overloon met een tapasproeverij. Zelf in de keuken staan en tapashapjes maken voor de gasten. "Het was meteen een succes", aldus Wendy. Sinds enige tijd is private dining een nieuwe trend. Dan verzorgen we een compleet diner voor onze gasten bij ons in de winkel."

"Mijn kracht zit in het echte Spaanse koken. Daarbij is alles huisgemaakt. Dat waarderen de mensen zeer", legt Wendy uit. Waren de gasten eerst vooral particulieren, later kwamen daar steeds meer grotere opdrachten bij. "Feesten, partijen, bedrijfsborrels. Ik werd ook meer en meer traiteur. Mijn keuken werd uiteindelijk te klein. Sinds maart vorig jaar zit ik nu in een mooi pand aan de Venrayseweg 4a."

Daar kookt Wendy in de winkel, waar de gasten losse hapjes kunnen kopen maar die ook als cadeauwinkel dient. "Ik heb daar diverse zitplaatsen voor lunch en sinds kort ook voor private dining. Verder verkoop ik leuke cadeaupakketjes met olie, azijn, wijn etc."

De laatste tijd stijgt de vraag naar private dining. "Dat is heel leuk om te doen. Groepen tussen de acht en twintig personen kunnen dan bij mij in de proeverij genieten van heerlijke hapjes. Het is een echte huiskamersfeer. De mensen komen dan ook bij mij in de keuken kijken hoe ik de hapjes bereid. Dat is echt gezellig."

Uiteraard verzorgt Wendy ook partijen op locatie. "Het is een heel breed bedrijf geworden waarbij ik voor individuen maar ook voor honderd mensen iets kan betekenen, of het nu om borrelhapjes gaat of om complete maaltijden. Als mensen nog op zoek zijn naar iets voor de kerst, oud en nieuw, ik kook graag voor hen. En voor de lezers van Peel en Maas heb ik in december nog een leuke attentie klaarliggen. Zij kunnen dat doorgeven als ze in de winkel zijn."


Den Hoender

Venray | Het programma van wijkcentrum Den Hoender voor komende week.

Donderdag 21 december 14.00 uur koersbal VVO Noord-West, 19.30 uur zesde kaartavond en tevens de laatste in deze serie. Tijdens Kerstmis is het gebouw gesloten.

Kantfabriek

Horst | Bij Museum De Kantfabriek in Horst is de expositie Onderweg Textiele Reisherinneringen van Dichtbij en Ver Weg te zien.

De tentoonstelling duurt tot 15 april 2018. Meer informatie over de expositie is verkrijgbaar via www.museumdekantfabriek.nl.