Afbeelding
Foto:

De Hartgroep blijft in Venray

Venray | Hartgroep Nederland en Hartgroep Support zijn landelijke goededoelenstichtingen met ANBI-status en -keurmerk. Sinds de oprichting, in augustus 2015, zijn beide stichtingen gevestigd in pand Den Hoebert aan de Westsingel 1 in Venray.

'Door de aankondiging van de leegstandsbeheerder dat Den Hoebert verkocht was, werd de toekomst voor onze eigen Hartgroep-lotgenotenbijeenkomstruimtes onzeker en zijn wij samen met andere gebruikers van het pand op zoek gegaan naar andere locaties en mogelijkheden', meldt het bestuur in een persbericht. 'Al snel is gebleken dat andere (commerciële) ruimtes voor ons niet betaalbaar bleken en zouden wij eventueel moeten stoppen met het houden van onze lokale laagdrempelige bijeenkomsten voor chronische zieken en mantelzorgers. Wij waren als bestuur van de Hartgroep dan ook blij verrast te horen dat de nieuwe eigenaar, Jan Lucassen van Lucassen Projecten, ons heeft toegezegd dat wij niet hoefden te verhuizen en dat hij zou kijken naar een betere en geschiktere ruimte in het enorme pand'.

Afgelopen september kreeg het bestuur van Jan Lucassen te horen dat de Hartgroep de voormalige ruimtes van de Kunstwerkplaats ter beschikking kreeg, inclusief een werkende lift en zij ingang. 'Als klap op de vuurpijl kregen wij tevens te horen dat deze ruimtes ons voorts kosteloos werden aangeboden vanwege het goede werk dat de Hartgroep doet'. De Hartgroep behartigt de belangen voor Hart- en Vaatpatiënten en houdt zich bezig vooral met voorlichting, lotgenotencontacten en bijeenkomsten, alsook met ondersteuning van chronische zieken, naasten, begeleiders en mantelzorgers. 'De wereld van chronische zieken wordt steeds kleiner en steeds vaker vereenzamen deze mensen als gevolg hiervan. Maar vergeet de mantelzorgers niet, de druk op hun schouders wordt alleen maar groter in een land waar er steeds meer bezuinigd wordt op zorg en er steeds vaker een beroep moet worden gedaan op familie en vrienden. Juist voor deze doelgroepen is Hartgroep uit noodzaak ontstaan en worden hart- en vaatpatiënten, chronische zieken, naasten, begeleiders en mantelzorgers op uiteenlopende wijze ondersteunt. Begin 2018 zullen onze Hartgroep-ruimtes aan de Westsingel officieel geopend worden door wethouder Anne Thielen, ook zullen er verschillende projecten in het land van start gaan. Heeft u ook interesse in de Hartgroep, neem dan contact met ons op 085-3001023'.