Belangrijke zege voor ActiveRooy

Hajraa 3-ActiveRooy 0-4. Setstanden: (19-25, 22-25, 21-25 en 20-25).

Eindhoven | De volleyballers van ActiveRooy boekten zaterdagavond een belangrijke zege in de promotieklasse D.

De ploeg uit Venray won in Eindhoven met 0-4 (19-25, 22-25, 21-25 en 20-25) van Hajraa 3. Het door blessures geplaagde ActiveRooy rekende vakkundig af met de hekkensluiter. Door de overwinning klimt ActiveRooy naar de negende plek op de ranglijst. Hajraa blijft de hekkensluiter en staat op plek twaalf. ActiveRooy houdt ook nog VC Volt 2 en DKJO onder zich. De club uit Venray pakte achttien punten uit elf wedstrijden.

"Een klinkende overwinning, ja", aldus een opgeluchte coach Roel van Hooft na afloop.

De vier sets toonden over het algemeen hetzelfde beeld. Guus Janssen die het spel, net als in de voorgaande twee wedstrijden, prima verdeelde na het ontvangen van een stabiele pass waarna de aanvallers het karwei simpel konden klaren. Hajraa bleek, net als in de overige wedstrijden dit seizoen, niet in staat om aanspraak te maken op de winst. Binnen anderhalf uur stond de 0-4 op het scorebord.

Van Hooft: "De winst is een mooie opsteker voor het kerstreces. We hebben een mooie sprong gemaakt op de ranglijst." Op zaterdag 13 januari is ADC te gast voor de eerste wedstrijd in 2018. Dit duel begint om 18.00 uur in sporthal De Wetteling.

Set Up wint weer

Hovoc 2-Set Up 1-3. Setstanden: 16-25, 16-25, 25-21 en 15-25.

Horst aan de Maas | Er staat dit seizoen geen maat op de volleybalsters van Set Up.

De ploeg uit Meerlo boekte zaterdagavond de zoveelste overwinning in de eerste klasse. Set Up is de lijstaanvoerder en Hovoc 2 was het volgende slachtoffer: 1-3 (16-25, 16-25, 25-21 en 15-25). Set Up begon uitstekend aan het duel in Horst. Het samenspel was goed en de punten werden gemakkelijk gemaakt. De ruime setwinst kwam dan ook niet als een verrassing. In de tweede set had Set Up wat last van opstartproblemen. Na de openingsfase keek de ploeg tegen een 1-5 achterstand aan, maar de bezoekers kwamen sterk terug. Onder meer dankzij een goede service. Zo was ook de tweede set een prooi voor Set Up. In de derde set was er weinig meer over van het uitstekende spel uit de eerste twee sets. Veel persoonlijke fouten hielpen Hovoc in het zadel en dat leverde de thuisploeg ook de setwinst op. Set Up rechtte de rug in de laatste set. Het slotstuk werd met 15-25 gewonnen.