Messerschmidt trainer Peelkorf

Venray | Luuk Messerschmidt uit Nuenen is de nieuwe hoofdtrainer van korfbalvereniging De Peelkorf uit Ysselsteyn.

De aanstelling van Messerschmidt werd zondag aan de eerste selectie bekendgemaakt na afloop van de gewonnen korfbaltopper tegen ODC (15-12). De 55-jarige korfbaltrainer staat met ingang van het nieuwe seizoen 2018-2019 voor de Ysselsteynse korfbalsters. Hij is nu nog trainer-coach van VVO uit Hapert en actief als scheidsrechter binnen de KNKV. In het dagelijks leven is hij eigenaar van een drukkerij en vader van twee zonen en een dochter. De Peelkorf heeft op dit moment geen vaste trainer-coach en lost dit voorlopig intern op.

SVOC'01 sluit 2017 af met winst

SVOC'01-Rietvogels 15-11 (9-5). Doelpunten SVOC'01: Rian Willems (4x), Linda Claessens (3x), Elien Nabben, Marloes Cox en Sofie de Mulder (allen 2x), Astrid Classens en Aniek Sanders.

Venray | In de overgangsklasse B sloten de korfbalsters van SVOC'01 2018 af met een 15-11 thuiszege tegen Rietvogels.

Eerder dit seizoen versloegen de tricolores in een spannend duel ook al Rietvogels. In sporthal De Wetteling verliep de openingsfase moeizaam voor de korfbalsters uit Oirlo/Castenray. De thuisploeg speelde niet fel genoeg en ook de kansen werden niet benut. Toch wist SVOC'01 met een marge van vier treffers de rust in te gaan: 9-5. Na de thee kwamen de gasten terug tot 9-8 en leek een verrassing in de maak. SVOC'01 schrok net op tijd wakker en sloot in een spannende slotfase toch nog met ruime cijfers af: 15-11.

De doelpunten kwamen op naam van Rian Willems (4x), Linda Claessens (3x), Elien Nabben, Marloes Cox en Sofie de Mulder (allen 2x), Astrid Classens en Aniek Sanders.

Ruime zege voor Oranje Wit: 6-12

Odisco-Oranje Wit 6-12. Doelpunten Oranje Wit: Maureen Drabbels (3x), Steffie van Rooij (2x), Dionne Drabbels (2x), Carlijn Bonants (2x), Aniek Drabbels, Janna Gellings en Nathalie Loenen.

Sint-Oedenrode | De korfbalsters van Oranje Wit gaan het nieuwe jaar in als koploper van de overgangsklasse B. De ploeg won zondagmiddag met 6-12 op bezoek bij Odisco uit Sint-Oedenrode. Door de overwinning heeft Oranje Wit twaalf punten uit zes wedstrijden. "Het was een zware en fysieke pot", vertelde speelster Aniek Drabbels na afloop. "De eerste helft was in evenwicht. In de tweede helft stond onze verdediging als een huis. Daardoor scoorden zij niet meer." Oranje Wit kon nog meer treffers maken, maar de afwerking was niet altijd even zuiver.

Maureen Drabbels (3x), Steffie van Rooij (2x), Dionne Drabbels (2x), Carlijn Bonants (2x), Aniek Drabbels, Janna Gellings en Nathalie Loenen maakten de doelpunten.

Merselo gelijk

Roka-Merselo 8-8 (3-3). Doelpunten Merselo: Lisa Verhoeven (3x), Aniek van den Heuvel (2x), Jaqueline van Meijl (2x) en Veerle Welten.

Beesel | In de tweede klasse kwamen de korfbalsters van Merselo niet verder dan 8-8 op bezoek bij Roka in Beesel.

"We wisten dat het een moeilijke middag zou worden", vertelde speelster Anouk van den Heuvel. Merselo begon wisselvallig aan het duel en daar profiteerde de thuisploeg van. De bezoekers keken al snel tegen een 3-1 achterstand aan. Daarna kreeg Merselo meer grip op het duel en na de eerste helft stond het gelijk: 3-3. Ook na rust was het duel in evenwicht. Merselo kreeg echter voldoende kansen om uit te lopen, maar de scherpte ontbrak. Daardoor kwam Roka telkens terug in de wedstrijd. "Dit gelijkspel voelt als een nederlaag." De treffers kwamen op naam van Lisa Verhoeven (3x), Aniek van den Heuvel (2x), Jaqueline van Meijl (2x) en Veerle Welten.