Gé Reinders samen met het Venray's Mannenkoor.
Gé Reinders samen met het Venray's Mannenkoor. Foto: Leon Hodiamont

Manual als tweede het nieuwe jaar in

Vespo-Manual 17-21 (11-10). Doelpunten Manual: Joy Jakobs (7x), Ankie Billekens (5x), Maaike Lipman (3x), Juul Weijs, Jonna Kessels, Loes van Dijk, Jose Kessels en Guusje Wessel.

Boekel | De handbalsters van Manual waren zondagmiddag te sterk voor Vespo (Venhorst): 17-21. Voorafgaand aan de wedstrijd was het verschil op de ranglijst slechts drie punten in het voordeel van Manual. Het beloofde dus zeker geen makkelijke wedstrijd te worden voor de Venrayse ploeg. Dat werd in de eerste minuten meteen bevestigd. Het ervaren Vespo begon sterk aan de wedstrijd. Manual had grote moeite met het bedwingen van vooral de hoekspeelsters en aanvallend konden de gasten weinig potten breken. Pas bij een stand van 9-4 in het voordeel van de thuisploeg, leken de Venrayse handbaldames wakker geschud. Via een aantal snelle tegenaanvallen knokte Manual zich terug in de wedstrijd. Dit leverde een ruststand van 11-10 op in het voordeel van Vespo.

Ook in de tweede helft was het Vespo dat uit de startblokken schoot. Twee snelle doelpunten leverde de thuisploeg een voorsprong van 13-10 op. Dit was het teken voor de Venrayse handbaldames om er een schepje bovenop te doen, om te beginnen in de dekking. Dit leverde een aantal pittige duels op, waarbij Manual in deze fase van de wedstrijd vaak als winnaar uit de strijd kwam. Vanuit een sterke dekking en verzorgde opbouw begon ook het aanvalsspel van de Venrayse handbaldames beter te lopen. Via doelpunten van o.a. Ankie Billekens, Joy Jakobs en Loes van Dijk wist Manual de stand gelijk te trekken 16-16. Dit was het breekpunt in de wedstrijd. De aanvalsmachine van de thuisploeg stokte, terwijl Manual in de slotfase van de wedstrijd bleef scoren. De eindstand werd uiteindelijk bepaald op 17-21 in het voordeel van de gasten.

Door de zege sluiten de handbalsters van Manual 2017 af op een knappe gedeelde tweede plaats. Zaterdag 6 januari hervat Manual de competitie tegen Saturnus. De wedstrijd wordt om 19.30 uur gespeeld in Hapert.


Concerten en sportgala op
Peel en Maas TV

Venray | Op Peel en Maas TV is zaterdag 23 december om 19.00 uur een verslag te zien van het Eindejaarsconcert van het Venray's Mannenkoor in een uitverkochte Schouwburg Venray.

Het mannenkoor onder leiding van dirigent Anton Kropivšek trad tijdens dit jaarlijks terugkerende concert onder meer op met de solisten Arno Gommans, Herman Vermazeren, Tom Robins, Diederik Neijenhuis, Paul van Gendt en Gé Reinders. Het combo bestond uit Otto Koolen (piano), Jop Janssen (drums), Ivo Koenen (basgitaar) en Chico Domeck (gitaar). De uitzending is vanaf zaterdag 23 december 19.00 uur elk uur op Peel en Maas TV te zien, tot en met zondag 24 december 20.00 uur.

Een dag eerder, op vrijdag 22 december om 19.00 uur, is op Peel en Maas TV een verslag te zien van het Peel en Maas TV Sportgala Venray. Deze uitzending wordt elk uur herhaald tot en met zaterdag 23 december 18.00 uur.

Op zondag 24 december om 19.00 uur staat Zingen rond de kerststal in de Grote Kerk centraal op Peel en Maas TV. Het eerste deel (voor de pauze) wordt elke twee uur herhaald tot en met maandag 25 december 19.00 uur, deel 2 is op Peel en Maas TV te zien op maandag 25 december 21.00 uur. Ook deze uitzending wordt elke twee uur herhaald tot en met dinsdag 26 december 23.00 uur. Tevens worden tijdens de kerstdagen enkele evangelies uitgezonden. De tijdstippen daarvan staan op de tv-pagina in deze Peel en Maas.

Foto: Gé Reinders samen met het Venray's Mannenkoor. Foto: Leon Hodiamont.