Winst en verlies zaalhockeysters

Venray-Eindhoven 0-3.

Venray-Geldrop 2-0. Doelpunten Venray: Danjelle Creemers en Bente Matijsen.

Venray | De hockeysters van Venray zijn de zaalcompetitie in de derde klasse gestart met een nederlaag en zege.

In sporthal De Weert in Venray ging de thuisploeg in het eerste duel onderuit tegen Eindhoven: 0-3. De gasten beslisten de wedstrijd voor de rust door in een tijdsbestek van enkele minuten drie treffers op rij te scoren. Na de pauze wisten beide ploegen geen treffers meer te maken. "Ja, we hebben de wedstrijd in een paar minuten tijd helemaal uit handen gegeven. Dat is heel jammer", aldus speelster Annelieke Creemers na afloop van de wedstrijd tegen Eindhoven. "Er had beslist meer ingezeten. Hopelijk kunnen we in de volgende wedstrijd deze nederlaag rechtzetten." In het tweede duel herstelden de Venrayse hockeysters zich uitstekend door Geldrop met 2-0 te verslaan. Danjelle Creemers (strafbal) en Bente Matijsen tekenden voor de treffers. Eindhoven won ook zijn tweede wedstrijd in de Venrayse sporthal. Geldrop werd met minimaal verschil verslagen: 3-2. Na een speelronde voert Eindhoven met de maximale score van zes punten uit twee duels de ranglijst aan. Venray staat tweede met drie punten. Op zaterdag 6 januari staat de tweede speelronde op het programma. Naast Venray, Eindhoven en Geldrop wordt de poule in de derde klasse gecompleteerd door Weert 2 en Tegelen.

Op de foto Marieke Lenssen (links) in duel met een speelster van Eindhoven. Foto Henk Lammen.