Ysselsteyn moet 0-2 voorsprong uit handen geven

Mierlo Hout-Ysselsteyn 3-2 (0-2).

Doelpunten: Youri van Dijck en Paul Jeurissen.

HELMOND | Ysselsteyn verloor de uitwedstrijd tegen koploper Mierlo-Hout met 3-2 in de derde klasse C. Toch had er meer ingezeten want halverwege leidden de Ysselsteyners nog met 0-2. Maar in de extra tijd kaapte de thuisploeg toch de winst weg.

Ysselsteyn begon in Helmond zeer gretig aan de wedstrijd. Na amper twee minuten namen de bezoekers een 0-1 voorsprong na een prachtig uitgespeelde aanval. Stan Bouten bereikte met een mooie dieptepass Paul Jeurissen aan de linkerkant. De voorzet van Jeurissen werd door de opgekomen rechtsachter Youri van Dijck koelbloedig binnengetikt: 0-1. Het was de eerste competitietreffer van Youri van Dijck in de hoofdmacht. Hij vervangt al enkele weken de geblesseerde Ruud Bouwman.

De vroege voorsprong was een mooie opsteker op bezoek bij de sterke koploper. Ysselsteyn speelde een uitstekende eerste helft en Mierlo-Hout had zichtbaar moeite met de sterke tegenstand. Ondanks dat de koploper meer aan de bal was werd de thuisclub niet echt gevaarlijk.

De beste kansen waren voor de pauze voor Ysselsteyn. Nadat Dennis Teunissen een vrije schietkans over het doel schoot, was het na een halfuur toch weer raak. Dennis Teunissen gaf een voorzet aan Paul Jeurissen die aan de linkerkant op de rand van de zestien stond. De Ysselsteynse captain haalde schitterend uit en liet de doelman kansloos: 0-2. Nog voor de thee kreeg Stan Bouten een mooie kans op de 0-3.

Met enkele aanvallende wissels kwam Mierlo-Hout na rust sterk uit het kleedlokaal. Ysselsteyn werd vanaf de aftrap onder druk gezet. Het overwicht resulteerde in de 52e minuut in de aansluitingstreffer: 1-2. Dat doelpunt viel eigenlijk te vroeg.

Na een uur eiste het kunstgrasveld voor Ysselsteyn toch zijn tol. Want enkele spelers zaten er doorheen of kregen krampverschijnselen. Dat noodzaakte trainer Ruud Jenneskens tot enkele wissels.

Mierlo-Hout rook bloed en Ysselsteyn werd het laatste halfuur overklast door de zeer goedspelende thuisclub. Toch hielden de bezoekers nog lang stand. In de 76e minuut viel dan toch de 2-2 gelijkmaker. Die was gezien het spelbeeld ook verdiend.

De voorhoede van Mierlo-Hout was moeilijk te stoppen en er waren al de nodige kansen gemist. Ysselsteyn kon in de slotfase weinig meer uitrichten en hoopte het ene punt vast te kunnen houden. Het mocht niet zo zijn want in de blessuretijd viel toch nog de 3-2. Uiteindelijk kwamen de Ysselsteyners net wat tekort tegen de lijstaanvoerder.