SSS'18 pakt winst in de slotfase

SSS'18-Helvoirt 2-1 (0-1).

Doelpunten: Bas Joosten (strafschop) en Renell Luydens.

SSS'18: Massop; Rutten, Teun van Bree, Venhuizen en Kuenen; Botden (70. Beckers), Voesten, Lucassen en Koen van Bree (75. Luydens); Joosten en Verlinden.

OVERLOON | Na vier nederlagen op rij won SSS'18 in het laatste duel voor de winterstop thuis met 2-1 van Helvoirt in de tweede klasse H. Pas in de slotminuut grepen de Overloners de winst.

Na een afwezigheid van drie duels maakte aanvaller Koen Verlinden zijn rentree in de basis. Trainer Ruud Vermeer kon daardoor Teun van Bree naar het centrum van de verdediging halen. Met zijn routine zorgde Van Bree voor meer rust in de defensie waarin nog altijd de geblesseerde captain Wout Janssen ontbreekt.

Ondanks het slechte weer werd het duel niet op kunstgras gespeeld. Het hoofdveld op sportpark De Raay was zwaar maar toch redelijk goed bespeelbaar. Beide ploegen streden met veel inzet waardoor het spel niet hoogstaand maar het vooral vechtvoetbal was.

De Overloners kwamen goed uit de startblokken en doken enkele keren gevaarlijk voor het vijandige doel op. Na 28 minuten viel de openingstreffer tegen de verhouding in aan de andere kant: 0-1. Vlak voor de pauze was er een opmerkelijke keeperswissel bij Helvoirt. De 46-jarige invaller-doelman moest zich laten vervangen door een 17-jarige jeugdkeeper.

In het eerste kwartier na de thee had Helvoirt het beste van het spel. Daarna nam SSS'18 het initiatief over. Halverwege de tweede helft werd Koen Verlinden gevloerd binnen de zestien: strafschop. Bas Joosten liet zich dit buitenkansje vanaf elf meter niet ontnemen en hij bracht de stand in evenwicht: 1-1.

De Overloners gingen op jacht naar de overwinning maar de tijd tikte langzaam weg. Totdat in de slotminuut Renell Luydens een vrije trap mocht nemen. De invaller schoot de bal in het overvolle doelgebied waar Stan Venhuizen had post gevat. Zonder dat iemand eraan te pas kwam kwam verdween de bal via een stuit in het Helvoirtse doel: 2-1. Het was een late en gelukkige winnende treffer die gezien het spelbeeld wel verdiend was.

Stef Sijbers gaat naar Heeswijk

VENRAY | Stef Sijbers gaat komend seizoen als trainer aan de slag bij tweedeklasser Heeswijk.

Hij wordt de opvolger van Marc van de Ven die de club na vijf seizoenen gaat verlaten. Sijbers maakte eind november bekend dat hij bezig was aan zijn derde en laatste jaar bij Venray.

Heeswijk speelt in dezelfde klasse (2F) als SSS'18 en Volharding. De Heeswijkers bezetten momenteel de negende plaats. Van SSS'18 werd in Overloon met 2-4 gewonnen. Volharding klopte thuis Heeswijk met 3-1.

Janine Rongen blijft bij UDI'19

VENRAY | Janine Rongen uit Venray heeft haar contract met UDI'19 voor een jaar verlengd.

De oud-speelster van Venray is bezig aan het eerste seizoen als trainer van het eerste vrouwenteam. UDI'19 voert halverwege de competitie de ranglijst aan in de derde klasse F.

Winterstop gaat in

VENRAY | De voetballers zijn begonnen aan de winterstop die ruim een maand duurt. Op zondag 28 januari staan de eerste duels in het nieuwe jaar gepland.