Van der Coelen naar Venlosche Boys

VENRAY | Sjoerd van der Coelen wordt de nieuwe hoofdtrainer van Venlosche Boys. Hij volgt bij de eersteklasser Roel Sloesen op die de Venlose club na vier jaar gaat verlaten.

Toen Van der Coelen vorige maand zijn vertrek bij Volharding aankondigde werd hij direct in verband gebracht met Venray en Venlosche Boys. Na drie gesprekken koos de oud-speler van Venray, EWC en VVV voor Venlosche Boys dat afgelopen seizoen promoveerde naar de eerste klasse waarin ook Venray uitkomt.

Venlosche Boys kon kiezen uit meerdere kandidaten. Het bestuur denkt dat de Venraynaar goed past bij de vereniging. 'Sjoerd heeft de juiste papieren, op hoog niveau gevoetbald, ruime ervaring als trainer en een visie op voetbal die overeenkomt met de visie van Venlosche Boys', meldt de club op de website. Van der Coelen geeft als reactie: 'Een mooie vervolgstap bij een ambitieuze club die de beste van Venlo wil zijn. Samen met een kwalitatief sterke groep een mooie uitdaging om zowel als club en als team een volgende stap te zetten.'

Sjoerd van der Coelen begon in 2012 als hoofdtrainer bij SVEB. Twee jaar later maakte hij de overstap naar Volharding waarmee hij in 2016 kampioen werd in de tweede klasse, direct gevolgd door degradatie.