Rachel van Meijel probeert een schot te lossen in het duel met ODC.
Rachel van Meijel probeert een schot te lossen in het duel met ODC. Foto: Henk Lammen

'Niet bezig met titel'

De Peelkorf - ODC 15-12 (10-9). Doelpunten De Peelkorf: Rachel van Meijel (5x) Marly van Asten (2x), Lisa Verlijsdonk (2x), Loes van Dijck (2x), Lieke Thomassen, Tina Janssen en Janneke Jenneskens (2x).

Venray | De korfbaltopper in de hoofdklasse tussen koploper De Peelkorf en ODC was zondagmiddag een prooi voor de korfbalsters uit Ysselsteyn: 15-12. Na een sterke slotfase kwam de ongeslagen status van de ploeg in de zaalcompetitie niet meer in gevaar.

Door Willem Menting

De Peelkorf is bezig aan een uitzonderlijk goed zaalseizoen. De Ysselsteynse formatie won alle wedstrijden. Concurrent ODC werd zondagmiddag in sporthal De Wetteling in Venray op vier punten gezet. De Peelkorft heeft nu twaalf punten uit zes wedstrijden. ODC heeft vier punten minder en staat derde. Stormvogels staat tweede met twee punten achterstand op De Peelkorf. Die ploeg werd al verslagen door het team uit Ysselsteyn. "Ik ben eigenlijk niet bezig met de titel. We bekijken het per wedstrijd. Uiteindelijk zien we wel waar we staan", vertelt speelster Rachel van Meijel nuchter. Het 19-jarige korfbaltalent is bezig aan haar eerste seizoen in het eerste van De Peelkorf en was tegen ODC uit Ommel een van de uitblinkers. Met vijf doelpunten had de Ysselsteynse een belangrijk aandeel in de overwinning. "Het was weer spannend. We begonnen heel goed aan het duel, maar we hebben altijd een fase in de wedstrijd dat het minder gaat. Dan loopt het stroef en spelen we te gehaast."

Die fase had De Peelkorf in het duel met ODC na rust. In het eerste kwartier van de tweede helft werd er door beide teams niet gescoord. Op dat moment waren er kansen in overvloed aan beide kanten, maar de scherpte voor de korven ontbrak. De Peelkorf stond tijdens deze rommelige fase nog wel op een 10-9 voorsprong. De ban werd na rust wel gebroken door ODC. De bezoekers kwamen op gelijke hoogte en liepen vervolgens uit naar een 10-12 voorsprong. Voor De Peelkorf was dit het startsein om meer gas te geven. De thuisploeg kwam weer beter in het spel, maar de tijd begon te dringen. Hun ongeslagen status stond op het spel. Een raak afstandsschot van Janneke Jenneskens was het begin van een ijzersterke fase van de thuisploeg. Met nog acht minuten op de klok bracht Jenneskens De Peelkorf op gelijke hoogte: 12-12. Doelpunten van Marly van Asten, Loes van Dijck en Van Meijel leverde uiteindelijk de winst op. "We moeten gewoon rustig blijven en dan krijgen we vanzelf kansen om te scoren. We moeten ons niet gek laten maken en gewoon ons spel blijven spelen, maar dat lukt niet altijd." Tegen ODC had De Peelkorf vooral moeite met de fysiek sterke speelsters uit Ommel. Toen de thuisploeg uit de duels kon blijven, werd het verschil gemaakt.

De Peelkorf hervat de zaalcompetitie op 7 januari met een duel tegen Melderslo. Na dat duel is de zaalcompetitie halverwege. "We willen de goede lijn doortrekken naar Melderslo. Als doel hebben we om zoveel mogelijk punten te pakken in de zaalcompetitie. Waar ons dat uiteindelijk brengt zien we aan het einde van de rit wel. Als we daarna weer teruggaan naar het veld willen we als team stappen maken. We hebben een jonge ploeg en we kunnen nog veel groeien."