Nino Janssen wijst Volharding de weg

BVV-Volharding 0-3 (0-1).

Doelpunten: 4. Nino Janssen 0-1; 56. Nino Janssen 0-2; 79. Marc van Rens (strafschop) 0-3.

Volharding: Vullings; Schepens, Janssen, Kessels en Albers (47. Van Kempen); Verstegen, Evers en Beurskens; Van Rens (80. Tissen), Duijkers en Brouwer (82. Reijnders).

DEN BOSCH | Volharding won de uitwedstrijd tegen BVV in Den Bosch eenvoudig met 0-3 in de tweede klasse H. De overwinning had nog veel hoger kunnen uitvallen. Het krachtsverschil was erg groot tussen twee ploegen die even hoog stonden op de ranglijst.

Door de winst gaat de nummer vier Volharding met een goed gevoel de winterstop in. De ploeg van de vertrekkende trainer Sjoerd van der Coelen liet bij vlagen uitstekend spel zien op het zwaar bespeelbare terrein.

De zieke Roel Gerrits werd in het centrum van de defensie prima vervangen door de 19-jarige Nino Janssen die ook nog eens twee keer scoorde.

Al na vier minuten zette de talentvolle verdediger uit Holthees de bezoekers op voorsprong. Een vrije trap van Wouter Evers werd door Nino Janssen met een prachtige kopbal afgerond: 0-1.

Samen met Joep Beurskens en Jip Verstegen heerste Evers op het middenveld. De Bosschenaren kwamen er niet aan te pas omdat dit trio nagenoeg iedere tweede bal won. BVV creƫerde in de gehele wedstrijd slechts een schamele kans via Guillermo Le Couvreur die ooit nog voor Venray uitkwam.

Volharding werd daarentegen keer op keer gevaarlijk. Na de openingstreffer dook Tim Brouwer enkele keren dreigend voor het doel op. Maar de aanvaller heeft nog niet zijn scherpte van vorig seizoen. Na een klein half uur had Joep Beurskens alle pech toen hij met zijn uithaal de onderkant van de lat trof.

Volharding verzuimde voor rust het duel al lang en breed te beslissen. Snel na de pauze viel linksback Daan Albers met een ogenschijnlijk vrij ernstige blessure uit. Vlak daarna pakte Nino Janssen opnieuw de hoofdrol. Een vrije trap van Jip Verstegen werd in eerste instantie weggewerkt waarna Wouter Evers zijn doelpoging zag stranden. De bal kwam voor de voeten van Nino Janssen die doeltreffend uithaalde: 0-2. Een pegel van Stan Duijkers vloog rakelings langs het doel. Tien minuten voor tijd ging de bal op de stip na een handsbal in de Bossche zestien. Marc van Rens scoorde vanaf elf meter zijn vijfde competitietreffer: 0-3.