Desastreus verlies voor zwak Venray

SC Susteren-Venray 6-1 (2-0).

Doelpunt: Wesley Deenen.

SV Venray: Stiphout; Wismans (75. Van Hout), Keijzers, Willemse (80. Koenen) en Jesse Peeters; Van Dijck, Van Mil en Pelzer; Deenen, Touratzidis en Shala (46. Jarno Peeters)

SUSTEREN | Venray is in mineur de winterstop ingegaan in de eerste klasse D. De rood-witten leden een ontluisterende 6-1 nederlaag op bezoek bij Susteren. De Midden-Limburgers stonden op de ranglijst vlak boven Venray.

Net als twee weken eerder in de uitwedstrijd tegen Geldrop ging het een halve minuut na de aftrap alweer mis. Na welgeteld 32 seconden nam SC Susteren bij de eerste de beste aanval al de leiding: 1-0. Sinds dat trainer Stef Sijbers eind november zijn vertrek aankondigde, heeft de Venrayse ploeg geen duel meer gewonnen. Sijbers had opnieuw voor een andere opstelling gekozen in de hoop zijn dolende formatie weer op het rechte pad te krijgen. Robert Willemse, terug van ene knieblessure, vormde nu achterin het centrale duo met Ruud Keijzers. Stef van Dijck schoof op naar het middenveld waar hij de plaats van de gepasseerde Jarno Peeters innam. Danny Pelzer maakte in de middenlinie weer zijn opwachting in de basis ten koste van Joy Koenen. In de voorhoede ontbrak de geblesseerde Bram Vievermans waardoor centrumspits Touratzidis geflankeerd werd door Wesley Deenen en Armend Shala.

Op het redelijk bespeelbare grasveld in Susteren probeerde Venray zich te herstellen van de snelle dreun. Na een halfuur zag de arbiter een handsbal in het Susterse strafschopgebied over het hoofd. Terwijl de verwarring nog even voortduurde, brak de thuisploeg razendsnel en scoorde prompt de 2-0.

Tijdens de pauze gooide Stef Sijbers het roer om. Jarno Peeters verving Armend Shala en de rood-witten kozen vol voor de aanval. Het beoogde effect bleef uit. De Venrayse speelwijze werd binnen tien minuten hardhandig afgestraft. Susteren scoorde drie keer op rij en liep uit naar 5-0. De Venraynaren moesten ook nog een zesde tegentreffer toestaan. In de laatste minuut wist Wesley Deenen nog de eer te redden: 6-1.

Met negen punten uit elf duels staat Venray er nu slechter voor dan in de afgelopen twee jaar. Toen werden telkens na de winterpauze de nodige punten gepakt om uiteindelijk op de veilige achtste plaats te eindigen. Venray hervat de competitie op zondag 28 januari uit tegen Bekkerveld.