SVOC'er Maikel Wismans ruimt de bal weg tussen Rik van de Pasch (links) en Stef Kersten van SV United in.
SVOC'er Maikel Wismans ruimt de bal weg tussen Rik van de Pasch (links) en Stef Kersten van SV United in. Foto: Lotte Kamphuis

SV United wijst SVOC'01 terug

SV United-SVOC'01 4-0 (2-0).

Doelpunten: 5. Michal Kolodziejski 1-0; 21. Rik van de Pasch 2-0; 58. Michal Kolodziejski 3-0; 82. Willem Peters 4-0. Scheidsrechter: Verstappen (Asten). Toeschouwers: 60. Gele kaart: Daniël Coenders en Bas Rademacher (SV United).

SV United: Rademacher; Willem Peters, Van Berlo, Coenders (82. Hans van de Pasch) en Deenen; Phillips, Stan Peters (50. Ciupa) en Kersten (73. Van de Ven); Kolodziejski, Rik van de Pasch en Van Bergen.

SVOC'01: Ellery; Johan Gommans, Luc Peeters, Jenneskens en Voermans; Wismans, Peters en Tacken (57. Kleeven); Versteegen (67. Joost Gommans), Houwen en Sid Peeters.

Door Henk Willemssen

WANSSUM | SV United heeft zich vlak voor de winterstop hersteld van een mindere fase in de vijfde klasse E. Op het eigen kunstgrasveld wonnen de blauw-witten overtuigend (4-0) de derby tegen SVOC'01.

De laatste drie duels leverden slechts een punt op voor de formatie van trainer Fenne Smits. Al moet wel gezegd worden dat SV United toen de sterkere ploegen trof. De 1-1 thuis tegen Lottum op 19 november was genoeg voor de eerste periodetitel. Daarna werd uit tegen Merselo (5-3) de eerste nederlaag geleden. Daar kwam het 1-3 derbyverlies tegen BVV'27 nog bovenop. SV United was er thuis tegen SVOC'01 dan ook op gebrand om te winnen.

Bij SVOC'01 is de hoop mee te doen om de prijzen allang vervlogen. Vorig seizoen streden de tricolores om promotie naar de vierde klasse. Momenteel bevindt SVOC'01 zich in de onderste regionen. Het team van trainer Toon Bongers leed alweer de zesde nederlaag op rij. Voor de competitie besloten vier spelers een stapje terug te doen naar het tweede elftal. Daar kwamen de langdurige blessures van Joost Deenen (knie) en Rob Houwen (kaak) bovenop. Zondag haakte Roy Kersten (verstandkies getrokken) tijdens de warming-up af. Het is momenteel dan ook behelpen bij de tricolores.

"Na het spelen van de nacompetitie wilde ik om het kampioenschap meedoen", verklaarde trainer Bongers. "Dat lukt helaas niet. We hebben veel te veel wisselingen en blessures van belangrijke spelers. Dat kunnen we niet opvangen." De uit Nijmegen afkomstige Bongers heeft vanavond (donderdag) een gesprek met het bestuur over de toekomst. Hij schijnt ook in beeld te zijn bij een andere club. Na twee jaar de SVOC-jeugd te hebben getraind, heeft hij nu voor het tweede seizoen de hoofdmacht onder zijn hoede. "Ik moet eigenlijk weer opnieuw beginnen. Op zich vind ik het niet erg om weer iets op te bouwen. Dat heeft wel tijd nodig. Terwijl je toch ook ergens om mee wilt doen", zei Bongers. Hij wees erop dat zijn ploeg vorig jaar twee keer SV United versloeg.

Dat zat er zondag in het vrieskoude Wanssum niet in. Alhoewel de tricolores in de openingsminuut op voorsprong konden komen. Maikel Wismans ontving de bal na een foute afspeelpass, maar zijn schot verdween vlak langs de paal. Aan de overzijde liet Michal Kolodziejski even later zien hoe het wel moest. Hij draaide in de zestien handig weg en schoot onberispelijk zijn tiende competitietreffer binnen: 1-0. SV United domineerde en SVOC'01 stond vrijwel constant onder druk. Na een slim genomen vrije trap van Stef Kersten reageerde spits Rik van de Pasch alert en hij prikte de 2-0 binnen. Soms konden de bezoekers uitbreken. Daniël Coenders moest aan de noodrem trekken toen Sid Peeters dreigde door te breken. Het kostte de United-verdediger de gele prent. Goalie Bas Rademacher zag even later ook geel toen hij net buiten de zestien een doelpoging van Danny Houwen verijdelde. De leidsman meende dat Rademacher daarbij hands maakte.

Na de pauze bleef SV United heersen. De ingevallen Kacper Ciupa ging neer in de zestien. Het spel ging door en Michal Kolodziejski greep zijn kans: 3-0. Nadat Indy Phillips twee keer op doelman Mikey Ellery strandde, was het in de slotfase de opgekomen captain Willem Peters die de eindstand op 4-0 bracht.