Uitstel nieuw mfc in Ysselsteyn

YSSELSTEYN | Er is nog geen zicht op nieuwbouw van het verouderde gemeenschapshuis De Smelehof in Ysselsteyn. Er wordt al een paar jaar gesproken over een multifunctionele accommodatie waarin ook jongerencentrum Jera'70 onderdak zou krijgen.

In de forumvergadering meldde Peter Knapen van de werkgroep voorzieningen dat er nog geen overeenstemming is bereikt. Het was de opzet om voor 1 november het dorpsaccommodatieplan te presenteren. Daarin worden ook de sportvoorzieningen en de kerk meegenomen. "Vanwege de verschillende standpunten hebben we nog geen visie op papier kunnen zetten", vertelde Knapen. "We zijn nog steeds aan het stoeien om tot een eenduidig plan te komen."

Hij sloot niet uit dat er een plan komt met meerdere opties. De werkgroep heeft oud-wethouder Twan Jansen ingeschakeld om het proces te begeleiden.

Vorig jaar kwamen de Ysselsteynse horecabedrijven Herberg de Peel, Forest Pilot en Roelanzia in het geweer tegen een te grootschalige gemeenschapsaccommodatie. De lokale horeca vreest voor oneerlijke concurrentie.