Afbeelding
Foto:

Speeltuin Gewoon Buiten krijgt vorm

Overloon | "Het jaar 2017 heeft veel gebracht voor Stichting Recreatie en Meer die al 2,5 jaar bezig is om een grote buitenspeeltuin met dagbesteding en later ook een kinderboerderij te realiseren in de gemeente Boxmeer."

Dat zegt voorzitter Astrid Schut. Er is de afgelopen maanden veel werk verzet. "In 2017 hebben we na twee jaar zoeken eindelijk een geschikte locatie gevonden. De locatie is een prachtlocatie, gelegen in het Museumpark te Overloon", vervolgt secretaris Renuka van Gaal. "Het afgelopen jaar is het contract getekend, heeft een kinderraad de naam Gewoon Buiten onthuld, is er een logo gemaakt door Eye Catch Design Gennep en is er een prachtig ontwerp voor de speeltuin gemaakt. Ook hebben verschillende partijen aangegeven dit project een warm hart toe te dragen en er is in het totaal al 69.000 euro opgehaald."

Het bestuur meldde het project ook aan voor de leefbaarheidswedstrijd Kern met Pit. In de prijzen viel het echter niet. "Nee, want je kunt helaas alleen een prijs winnen als je al iets gerealiseerd hebt", legt Astrid Schut uit. "Aangezien dit nog niet gelukt is, is er vanuit de organisator, Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij, besloten dat wij in 2018 nogmaals mee mogen doen en dat wij nog een jaar ondersteuning krijgen van een adviseur. Dit doet ons heel goed. Wij zijn immers vrijwilligers die onze vrije uren hier graag in willen steken en dan is het fijn dat een deskundige ons ondersteunt." De afgelopen twee jaar heeft de Jan Linders Boxmeer de stichting ook erg geholpen. "We zijn twee jaar lang het sponsordoel van de supermarkt geweest en hebben met alle acties meer dan 3000 euro opgehaald", weet penningmeester Theo Weenink. "Maar week 51 is nog een belangrijke week voor ons. Mensen kunnen dan een kerststol of kerstboeket kopen en een deel van de opbrengst doneert Jan Linders aan onze stichting, voor de realisatie van de speeltuin. Ook het statiegeld van de lege flessen krijgen wij. Dus voor de mensen die ons nog willen steunen…. Dit kunnen jullie volgende week nog doen in de Jan Linders." Verder is Maay Design bezig met de ontwikkeling van de huisstijl en diende Jeroen Verhoeven van Geling Advies onlangs de vergunningsaanvraag namens de stichting in. "Om daadwerkelijk te kunnen starten zijn wij nu in gesprek met bedrijven voor een vleermuizen en broedvogelonderzoek. Zodra dit afgerond is, gaat het dan eindelijk gebeuren en kunnen we van start met de aanleg. Een nieuwtje is ook dat Jantje Beton en het Fonds verstandelijk gehandicapten met ons in het nieuwe jaar, na de realisatie van de speeltuin, gaan meedenken met het opzetten van de dagbesteding. 'We don't give up. Great things take time'", besluit Renuka van Gaal lachend. Voor meer informatie kijk op www.speeltuinboxmeer.nl. Op de foto van links naar rechts: Renuka van Gaal, Theo Weenink en Astrid Schut.