Evaluatie forum valt verkeerd

YSSELSTEYN | De evaluatie van een werkgroep uit het dorpsforum is totaal verkeerd gevallen. De kritiek kwam hard aan. "Met de botte bijl proberen ze ons iets door de strot te duwen", verwoordde woensdagavond een forumlid.

Dat enkele leden van de werkgroep anoniem wensen te blijven, was ook een heet hangijzer. Het leidde tot veel afkeurende geluiden. Mariƫlle Arts trok namens de werkgroep de stoute schoenen aan. Zij voerde in een storm van kritiek het woord. "We willen op een positieve manier verbeterpunten doorvoeren", zei ze. "We worden in een negatief daglicht gesteld. Dat is niet onze intentie. We hebben pijnpunten benoemd, zoals het onderlinge wantrouwen. Dat werd van tafel geveegd. Ik vraag me af wat ik hier doe. Ik wil hier zo graag sparen over de toekomst van ons dorp."

Presidiumlid Willie Koonings stapte niet op, zoals Rob Janssen, maar hij zei zich wel beschadigd te voelen. "Vooral over de toonzetting." Voorzitter Martijn Arts: "We staan open voor kritiek. Want wij hebben de wijsheid niet in pacht. Maar deze evaluatie is tendentieus en beschadigend voor personen. Ook nog anoniem. We weten niet wie ons aanspreekt. Het voelt heel beroerd. Terwijl we juist uit die negatieve spiraal willen."