Beukfeest

Vierlingsbeek | Bij Gryphus in Vierlingsbeek wordt op zaterdag 23 december het Beukfeest gehouden met optredens van de bands Abrupt Demise, Caedere en Graceless.

Graceless uit Leiden is een death metalband met leden die hun sporen al dik verdiend hebben in bands als Soulburn, Xenomorph en Nailgun Massacre. Daarna is het de beurt aan Caedere uit Enschede. In 2010 heeft deze band ook al eens op het Beukfeest gestaan en inmiddels zijn ze twee albums en vele optredens verder. Caedere laat zich het beste omschrijven als een mix tussen Amerikaanse en Zweedse death metal. Kers op de taart is Abrupt Demise. Dit vijftal speelt death metal.

De in 2013 uitgebrachte EP Aborted From Life is tot nu toe het enige uitgebrachte werk van de band. Op dit moment is de band bezig met nieuw werk. Het nieuwe album wordt in de loop van 2018 verwacht. Het vijftal kenmerkt zich door meerdere vocalen; lomp, zwaar en hard. Het geheel wordt aan elkaar gespeeld door de helse metalklanken van DJ Ramon. Gryphus is geopend vanaf 20.30 uur en de eerste band begint te spelen om 21.00 uur. Kaarten zijn te reserveren via www.gryphus.nl.

De Springplank

Venray | In verband met Kerstmis hebben de kinderen vanaf vijf jaar tot en met groep 5 van de basisschool op maandag 25 december en de jeugd van de groepen 6, 7 en 8 op dinsdag 26 december geen clubavond.