Set Up laat puntje liggen: 1-3

Apollo Mill-Set Up 1-3. Setstanden: 21-25, 25-13, 22-25 en 22-25.

Mill | De volleybalsters van Set Up wonnen in de eerste klasse het uitduel met Apollo Mill: 1-3.

In de eerste set gingen de gasten uitstekend van start en namen een 3-6 voorsprong. De thuisploeg knokte zich vervolgens prima terug en nam via 9-9 met 14-12 de leiding. Bij die stand herpakte Set Up zich en via 15-15 en 17-20 ging de winst alsnog naar Meerlo: 21-25. De tweede set was er een om snel te vergeten. Apollo pakte via 7-1 en 13-6 al snel een riante voorsprong, mede door veel persoonlijke fouten en ongeconcentreerd spel aan de zijde. De 25-13 betekende pas het tweede setverlies in negen duels voor Set Up. In de derde en vierde set herstelden de Meerlose volleybalsters zich, zonder overtuigend te spelen. In beide sets keek Set Up tegen een achterstand aan, maar wist desondanks de winst met 22-25 naar zich toe te trekken. Set Up blijft de ongenaakbare koploper in de eerste klasse met 43 punten. SOMAS/Activia 4 heeft een duel meer gespeeld en volgt op vijf punten achterstand. Set Up gaat op zaterdag 16 december op bezoek bij middenmoter Hovoc 2. Het duel in sporthal Dendron in Horst begint om 17.00 uur. Het bekerduel van Set Up met Kessel 2 ging zondag vanwege de weersomstandigheden niet door.


Inzet volleyballers Active beloond

ActiveRooy-Hornerhof 1-3. Setstanden: 12-25, 13-25, 24-26 en 25-22.

Venray | De volleyballers van ActiveRooy verloren in de promotieklasse de thuiswedstrijd tegen de nummer drie van de ranglijst, Hornerhof/HHC, met 1-3.

In de eerste twee sets leken de gasten op een gemakkelijke zege af te stevenen: 12-25 en 13-25. Daarna kwam de thuisploeg in de derde set ijzersterk terug. De Venrayse volleybalsters stonden vrijwel de hele set voor, maar moesten uiteindelijk met klein verschil buigen: 24-26. In de vierde set werd de inzet van ActiveRooy beloond met setwinst: 25-22. ActiveRooy speelt op zaterdag 16 december een uitwedstrijd tegen Hajraa 3. Het duel in Eindhoven begint om 14.15 uur.


Sportgala Venray: stemmen van start

Venray | De kaartverkoop van het 21ste Peel en Maas TV Sportgala Venray op maandag 18 december 2017 is in volle gang.

Een kaartje voor het sportgala kost 6.50 euro. In dat bedrag is ook 1 consumptie opgenomen. Hoofdgast is Verona van de Leur. De voormalige topturnster en Nederlandse sportvrouw van het jaar maakt de laatste jaren carrière als onderneemster in de erotische industrie. Stemmen op de genomineerden kan van donderdag 14 december 19.00 uur tot zondag 17 december 19.00 uur via www.sportforumvenray.nl. De kaarten zijn te koop bij VVV Venray (Monseigneur Goumansplein 1 in Venray), Van den Munckhof (Keizersveld 19 in Venray) en Kwalitaria Forest (Jan Poelsweg 12 in Ysselsteyn). Van donderdag 14 tot en met zondag 17 december kan worden gestemd op de genomineerden. Voor de titel sportman van het jaar 2017 zijn genomineerd: de wielrenners Wout Poels en Mike Teunissen, biljarter René Dericks en Jos Ploegmakers (bankdrukken). Voetbalster Myrthe Moorrees, zwemster Lisa Dreesens en handbalster Harma van Kreij maken uit wie sportvrouw van 2017 van Venray wordt.

Het sportgala van 2016


Er zijn drie genomineerden voor de titel sportploeg: de voetballers van Ysselsteyn, de handbalsters van Manual en de korfbalsters van de Peelkorf. Volleybalster Dagmar Boom, atlete Demi Boom, amazone Charlotte Kuijpers, Quinn Gerlach (muah thai), motorcrosser Britt Jans-Beken en tafeltennisster Emma van der Zanden strijden om de titel sporttalent van het jaar. De strijd om de titel sporter met een beperking is dit jaar een volledig judofeest: Ifeanyi Oguejiofor, Jasper Holtackers en Jurgen van der Heijden. Voor de breedtesportprijs van de gemeente Venray komen in aanmerking: TWC Oostrum, Baas van Venray en wandelvoetbal. Voor de categorie trainer en vrijwilliger zijn geen genomineerden, die wijst de jury zelf meteen aan.


Vertrek Van Gerven en Brands

Venray | De zaalvoetbalcoaches Frank Brands uit Overloon en Jos van Gerven uit Venray nemen afscheid van Hamburg Panthers.

Dat is de uitkomst van gesprekken tussen beide coaches en de Duitse zaalvoetbalkampioen. Onur Ulusoy, speler-trainer en oprichter van Hamburg Panthers gaat zelf weer de coaching op zich nemen.

"Een besluit dat we respecteren. Toch vinden wij het jammer dat hier de samenwerking stopt. Graag hadden wij nog het team begeleid gedurende de komende play-offs om het Duits kampioenschap begin volgend jaar. We blijven de club dankbaar voor de prachtige Europese avonturen en successen in de afgelopen jaren", aldus Van Gerven over de breuk. Beiden blijven volop in het zaalvoetbal actief. Frank in de staf van eredivisionist ZVV Amicitia en bij zijn eigen zaalvoetbalschool TOF. Jos als trainer bij Lake Valley-jeugd en bij de KNVB als docent bij trainerscursussen in de zaal.


Venray stijgt op ranglijst

Venray | Op de jaarlijkse ranglijst van het vakblad De Voetbal Trainer is SV Venray gestegen naar plek 73.

Het tijdschrift maakt ieder jaar een top 200 van hoogstspelende amateurclubs in Nederland. Vorig jaar was Venray terug te vinden op plek 86. Bij de jeugd staat Venray op plek 41 en Volharding is op die ranglijst terug te vinden op de 184ste stek.