Merselo haalt uit

Merselo-Focus 16-5 (8-3). Doelpunten Merselo: Lisa Verhoeven en Angela Litjens (beiden 3x), Monique Janssen, Jacqueline van Meijel en Anke Zegers (allen 2x), Fleur Claessens, Loes Claessens, Ciel van Hoof en Aniek Martens.

Overloon | In de tweede klasse wonnen de korfbalsters van Merselo overtuigend de thuiswedstrijd tegen Focus: 16-5.

In de eerste helft nam de thuisploeg al meteen een royale voorsprong van vijf doelpunten: 8-3. Na de thee liep Merselo met mooie, aanvallende combinaties uit naar een ruime zege tegen de gasten uit Etten-Leur. "Qua spel wisten we niet wat we van deze ploeg konden verwachten. We waren in ieder geval veel feller op de bal en vlot combinerend maakten we het verschil. We kregen volop kansen en wisten die ook goed te benutten", aldus speelster Aniek van den Heuvel.

Op zondag 17 december gaat Merselo op bezoek bij het nog puntloze Roka. Het duel in sporthal De Schans in Reuver begint om 14.00 uur.

Manual stelt derde plaats veilig

Manual-Niobe 20-15 (10-11). Doelpunten Manual: Joy Jakobs (9x), Maaike Lipman (5x), Loes van Dijk (3x), Ankie Billekens (2x) en Jonna Kessels.

Venray | De handbalsters van Manual behaalden zaterdagavond een zege tegen nummer laatst Niobe: 20-15.

Voor rust had de thuisploeg het moeilijk tegen de gasten die een flinke portie hardheid in het duel gooiden. Manual was duidelijk niet bij de les en aanvallend hadden de Venrayse handbalsters veel moeite om tot scoren te komen. Bij rust leidde Niobe met een treffer verschil: 10-11. Na de pauze trok Manual de zaken recht en won verdiend. De thuisploeg begon met een sterk blok vanuit de verdediging en wist ook aanvallend veel gemakkelijker het doel te vinden. Door de winst blijven de Venrayse handbalsters derde in de tweede klasse. Voor Manual scoorden Joy Jakobs (9x), Maaike Lipman (5x), Loes van Dijk (3x), Ankie Billekens (2x) en Jonna Kessels. Door de zege gaat Manual in ieder geval als derde het nieuwe jaar 2018 in. Op zondag 17 december gaat Manual op bezoek bij Vespo, de nummer vier in de stand. Het duel begint om 15.30 uur.

Gevoelige tik voor handballers

Apollo 3-Manual 35-26 (20-11). Doelpunten Manual: Okke Boon (11x), Martijn Schutte (6x), Bennie Beekers (4x), Paul Stroy (3x), Jan Vorstenbos en Joep van den Heuvel.

Son | De handballers van Manual leden in de strijd om de titel in de tweede klasse een gevoelige nederlaag in de uitwedstrijd tegen Apollo Mill: 35-26.

Door veel tijdstraffen keken de gasten in deze topper al bij rust tegen een grote achterstand aan. Aanvallend konden de Venrayse handballers in het eerste bedrijf geen vuist maken, terwijl het ook ontbrak aan zuiverheid in de afronding. In de slotseconden gooide Okke Boon op spectaculaire manier de bal loepzuiver in de kruising, maar bedroeg de achterstand wel negen treffers: 20-11. Na de thee kwamen de gasten, die vochten voor iedere meter, nog wel even terug door enkele fraaie doelpunten van Bennie Beekers, Martijn Schutte en opnieuw Boon. De opgelopen achterstand in de eerste helft kon echter niet meer worden goedgemaakt. Okke Boon scoorde maar liefst elf maal voor Manual. Op zaterdag 16 december ontvangen de Venrayse handballers in sporthal De Wetteling om 20.30 uur Tremeg.