De Peelkorf slaat na rust toe: 13-15

Heumen-De Peelkorf 13-15 (7-4). Doelpunten De Peelkorf: Linda Verlijsdonk (5x), Marly van Asten (4x), Tina Janssen (2x), Lisa Verlijsdonk, Lieke Thomassen, Rachèl van Meijel en Loes van Dijck.

Heumen | In de hoofdklasse won De Peelkorf de topper in en tegen Heumen, gedeeld tweede op de ranglijst: 13-15.

In de eerste helft opende de thuisploeg de score met twee treffers op rij. Via twee afstandsschoten van Linda Verlijsdonk en Rachèl van Meijel kwamen de gasten al snel langszij. Na de 3-3 liepen de korfbalsters van Heumen uit naar een 7-3 voorsprong. Via een afstandsschot van Loes van Dijck werd de ruststand op 7-4 bepaald. Direct na de rust kreeg De Peelkorf een strafworp tegen, maar vervolgens hadden de Ysselsteynse korfbalsters een zeer sterke fase met vier treffers op rij door Lieke Thomassen, Marly van Asten, Linda Verlijsdonk en Tina Janssen. Daarna ging het duel tot 11-11 op, voordat De Peelkorf in de slotfase met twee treffers het beslissende gaatje sloeg. In de laatste minuten werd er nog om en om gescoord, maar nam De Peelkorf de punten mee naar huis. "Tegen deze ploeg hebben we het altijd lastig. Ze hebben enkele dames die gemakkelijk scoren", aldus speelster Linda Verlijsdonk die zondag vijf keer scoorde. De overige treffers kwamen op naam van Marly van Asten (4x), Tina Janssen (2x), Lisa Verlijsdonk, Lieke Thomassen, Rachel van Meijel en Loes van Dijck. Op zondag 17 december speelt De Peelkorf thuis tegen ODC, de gedeelde nummer twee op de ranglijst met twee punten achterstand. De topper in sporthal De Wetteling in Venray begint om 12.50 uur.


Red Stars tweede in bekerstrijd

Den Bosch | De tafeltennissers van Red Stars behaalden afgelopen weekend in Den Bosch een tweede plaats in de strijd om de NTTB-beker 2017. In de finale ging het Venrayse team met 2-3 onderuit tegen SKF uit Veenendaal.

Voor de eindstrijd hadden zich vier teams gekwalificeerd. Red Stars kwam in de halve finale uit tegen TTV Middelburg. In dit duel om de best of five begon het Venrayse team sterk met winstpartijen van Tom Thijssen en Kas van Oost.

In het derde enkelspel moest Robert van den Bosch het onderspit delven, waarna Van Oost met zijn tweede winstpartij Red Stars een plek in de finale bezorgde. In de eindstrijd tegen SKF begon Red Stars met een nederlaag van Tom Thijssen.

Kas van Oost trok de stand weer gelijk, waarna Robert van den Bosch zijn enkelspel verloor: 1-2. Uitblinker Van Oost bracht vervolgens beide teams weer op gelijke hoogte. In het beslissende vijfde duel was Thijssen niet opgewassen tegen zijn opponent, waardoor de NTTB-beker meeging naar Veenendaal.


Match

Venray | Match is hét centraal punt binnen het Venrayse vrijwilligerswerk.

Het biedt maatwerk aan de individuele vrijwilliger vanuit de overtuiging dat ieder mens specifieke kwaliteiten heeft. Binnen Match wordt gezocht naar bestuursleden, projectmedewerkers en kantoormedewerkers.

Kijk voor meer informatie op de website van de organisatie. Match voor vrijwilligers, Dr. Poelsstraat 6, 5802 AX in Venray, telefoon (0478)516995, e-mail info@matchvoorvrijwilligers.nl, website www.matchvoorvrijwilligers.nl.