Revues Oêt d'n Tiêd in Horst

Horst | Na de succesvolle revues van 2007 en 2012 staat in 2018 in Horst de revue Oêt d'n Tiêd op stapel. Deze productie van eigen bodem is in april en mei te zien zijn tijdens zeven voorstellingen in de Mèrthal in Horst.

Bij de productie van eigen bodem zijn een groot aantal toneelspelers, zangers, zangeressen, dansers en danseressen betrokken. Zij worden professioneel ondersteund door een team van mensen op de achtergrond, betrokken bij het decor, het verhaal, de grime, kap, kleding, logistiek en organisatie. Al met al zijn er ruim 200 mensen betrokken bij de revue die in de Mèrthal wordt opgevoerd. In de revue wordt het verleden van Horst met een grote knipoog naar de vaderlandse geschiedenis herschreven. Welke gebeurtenissen die in Horst hebben plaatsgevonden, hebben de loop van onze geschiedenis bepaald?

Waar ging het mis, waar ging het goed en waar ging het goed mis? Echte en alternatieve feiten wisselen elkaar af. Op dit moment wordt er gerepeteerd in OJC Niks in Horst onder leiding van regisseuse Esther Koenen-Jacobs.

De kaartverkoop voor de revue start aan het begin van het nieuwe jaar. Voor meer informatie en nieuwtjes: www.horsterrevue.nl en de Facebookpagina @HorsterRevue.


Project school Gambia op tv

Meerlo | In april 2013 is SOS Meerlo-Wanssum gestart met het project Wij bouwen een speciale school voor dove kinderen in het dorpje Jiboro in Gambia.

In samenwerking met Stichting Care Foundation The Gambia (CFTG) en vrijwilligers is dit project uiteindelijk gerealiseerd. Begin maart van dit jaar was het gezin Goumans-Coenders bij de officiële opening van de school. Een heel bijzondere ervaring om ook te zien dat het geld daadwerkelijk op de goede plaats terecht is gekomen.

In de televisie-uitzending van LifeStyle Experience (RTL 4 en RTL 5) vertelt de voorzitter van stichting CFTG, Ineke de Rijk, over de projecten die in het dorp Jiboro zijn opgezet. Een van de projecten is de speciale school.

Het is niet alleen een school of een healthcentrum bouwen, er werken mensen, medicijnen worden gekocht en de gebouwen moeten worden onderhouden.

De kinderen kunnen naar school gaan en aan dit alles geeft de stichting CFTG ondersteuning, hetgeen de continuïteit van de projecten waarborgt. Doneren kan via ABNAMRO NL95ABNA 0552412686 ten name van Stichting Care Foundation The Gambia.

De uitzendingen van Lifestyle Experience RTL4/RTL5 zijn te zien op de volgende dagen en tijden: zondag 17 december RTL 4 14.20 uur, zaterdag 23 december RTL 5 15.10 uur, zondag 24 december RTL 4 14.20 uur en zaterdag 30 december RTL 5 15.10 uur.


Voor elkaar in Horst aan de Maas

Horst | December is de maand waarin veel Horstenaren elkaar opzoeken om samen met familie en vrienden de feestdagen door te brengen. Maar ook waar Horstenaren elkaar helpen om iets voor elkaar te
krijgen.

Denk aan samen een diner voorbereiden bij een dagvoorziening, een krantje lezen bij een gemeenschapshuis, een knutselactiviteit begeleiden met jong en oud in de wijk of bijvoorbeeld een klusje of boodschap doen als vrijwillige klussendienst of maatje. Om deze maand een vrijwilliger in het zonnetje te zetten is Horstaandemaasvoorelkaar gestart met de actie Win een luxe (kerst)gourmet pakket van A-Z. Op www.facebook.com/HadMvoorelkaar/ kunnen een of meerdere vrijwilliger(s) worden
opgegeven.

De actie loopt van donderdag 14 tot en met donderdag 21 december. Vrijdag 22 december wordt de winnaar bekendgemaakt via de Facebookpagina.


Red levens bij je vereniging

Venray | Red levens bij je sportvereniging of vrijwilligersorganisatie en volg de cursus reanimatie.

Hulp bieden binnen de eerste zes minuten na een hartstilstand is cruciaal en kan een leven redden. In een reanimatiecursus leer je reanimeren en een AED bedienen. Je weet daarna hoe je moet handelen bij een hartstilstand.

In de basiscursus komt aan bod hoe je een hartstilstand herkent en wat je dan als eerste doet, hoe je moet reanimeren en hoe je een AED aansluit en bedient. Reanimeren en defibrilleren met de AED is eenvoudig te leren.

Venray Beweegt biedt in samenwerking met Match voor Vrijwilligers een gratis reanimatiecursus aan op 17 januari en 24 januari 2018 van 19.00 tot 22.00 uur.

De cursus wordt gegeven door Leo van Zitteren en vindt plaats bij Match, Dr. Poelsstraat 6, 5802 AX Venray.

Voor aanmelding stuur een mail naar trainingen@matchvoorvrijwilligers.nl. Het verzoek is om bij je aanmelding tevens aan te geven op welke datum je wilt deelnemen, met hoeveel personen en vanuit welke vereniging of organisatie je komt.