Zwemlessen vanaf maart

Smakt-Holthees | Als er geen gekke dingen gebeuren, dan opent de zwemschool van Joke Janssen aan de Gildestraat in Holthees de deuren in de laatste week van maart 2018.

"Ik verwacht niet dat we nog tegen problemen aanlopen", vertelde Janssen tijdens het dorpsraadoverleg van maandagavond. "We hebben in ieder geval ontzettend veel zin om aan de slag te gaan." Janssen heeft inmiddels samen met haar partner Heide verlaten en woont inmiddels in Holthees. In een loods op het terrein wordt haar zwemschool gerealiseerd. De bouwvergunning wordt binnenkort verwacht en er mag en voorzichtig wat gesloopt worden. Met haar zwemschool trekt Janssen onder meer ouders met kinderen die op andere plekken zijn vastgelopen met zwemlessen. Door de speciale en specialistische aanpak lukt het haar om deze kinderen toch te leren zwemmen. De zwemlesgroepen bestaan uit maximaal zes leerlingen.

Janssen is naast zwemlerares ook fysiotherapeut. Mede door die combinatie is haar aanpak van de zwemlessen uniek. Patiƫnten vanuit de fysiotherapie kunnen ook revalideren in het zwembad.