Afbeelding
Foto:

Gratis afterparty mannenkoor

Venray | In Schouwburg Venray vindt op zondagmiddag 17 december een gratis toegankelijke afterparty plaats, georganiseerd door het Venrays Mannenkoor.

Daags na het uitverkochte Eindejaarsconcert, die de avond van tevoren in de Schouwburg wordt uitgevoerd, houdt het mannenkoor een afterparty. "Zoals we gewend zijn in ons koor volgt er, na een optreden waar hard naartoe gewerkt is, ook een moment om ervan na te genieten met familie, vrienden, en spontane bezoekers. Iedereen die op dat moment toevallig in het centrum is, is ook welkom", vertelt koorlid Wilbert Claessens.

Voor de editie van vorig jaar week het mannenkoor uit naar de evenementenhal

Voor een deel van het programma wordt samengewerkt met Cultura Venray. Cultura Venray zet namelijk tegelijkertijd een voorstelling in de schouwburg op touw. "Het voltallige Venrays Mannenkoor treedt op voor de gasten van Cultura Venray, en de Singeltjes onder leiding van Jacqueline Fijnaut laten óók tijdens onze afterparty van zich horen."

Andere gasten tijdens de afterparty zijn troubadour Math Craenmehr, pianist en singer/songwriter Niels Spee en de uitbater van de Uitmarkt, Geert Pelzer. "Daarnaast gaan onze eigen koorleden ook het podium op, individueel of met een groep. Bij het Venrays Mannenkoor wordt niet geselecteerd op kúnnen zingen bij nieuwe leden, alleen op willen zingen. En als je dan kunt laten horen hoe goed sommige leden kunnen zingen, dan is dat iets om trots op te zijn. Bijvoorbeeld Guus Vreugdewater en zijn dochter Lois, dat is gewoon kippenvel", zegt Wilbert Claessens. De afterparty begint om 14 uur in de foyer van de grote zaal van de schouwburg. Bezoekers kunnen tot het einde van het programma (16.30 uur) vrij binnen lopen.

Foto: Afterparty: De GZN, een ensemble uit het mannenkoor, tijdens de vorige editie van de afterparty in 2014.


Kerst- en jubilarissenconcert

Venray | MMSK St. Petrus' Banden verzorgt op zaterdag 16 december met het Kerst- en jubilarissenconcert het voorlaatste concert van dit jaar.

Het repertoire bestaat uit bekende kerstnummers. Tevens worden bekende popnummers ten gehore gebracht die een mooie weerspiegeling zijn van het standaardrepertoire van de vereniging. Na het concert worden de jubilarissen trombonist Thijs Geurts (50 jaar lid) en drummer Ramon van Rattingen (10 jaar lid) gehuldigd. Iedereen is van harte welkom om te komen genieten van de muziek en de jubilarissen te feliciteren. Het concert begint om 20.30 uur in Odeon aan de Hoenderstraat 10-12 in Venray.