De winnaars van de cheques samen op de foto.
De winnaars van de cheques samen op de foto. Foto: Hans van der Beele

Cheques Rabobank

Sevenum | Rabobank Horst Venray heeft donderdag 7 december bekendgemaakt welke maatschappelijke projecten een bijdrage ontvangen uit haar Coöperatiefonds.

In De Wingerd in Sevenum werden tien cheques overhandigd, variërend van 1.500 euro tot 15.000 euro per project. In totaal goed voor een bedrag van 37.500 euro. Eerder dit jaar heeft Rabobank Horst Venray al een bedrag van ruim 78.000 euro beschikbaar gesteld vanuit het Coöperatiefonds.

"Het mooie van deze projecten is dat ze onze leefomgeving een stuk mooier maken, precies waar het in het Coöperatiefonds om draait", aldus Angelique Jansen-Swinkels, aankomend directievoorzitter van Rabobank Horst Venray.

Zo ontvangt Stichting Americaans Toneel voor het project het Openluchttheater en Het Beukenhof in America een bedrag van 15.000 euro waarmee zij verschillende doelgroepen van het dorp samenbrengen. 'Een ambitieus, maar mooi project' volgens de beoordelingscommissie.

De commissie bestaande uit tien personen heeft deze ronde tien projecten gehonoreerd. Swinkels: "Van America, Geijsteren, Grubbenvorst, Horst, Leunen tot Venray en Vredepeel. De projecten raken meer dan alleen de indienende vereniging of stichting. Écht maatschappelijk betrokken. Het is dan ook mooi dat je dit als bank kunt doen voor de lokale samenleving. 'Growing a better world together' zoals we dat noemen. Het is dan ook fantastisch dat wij in heel 2017 al aan 22 maatschappelijke initiatieven een bijdrage hebben mogen leveren."

Swinkels geeft aan trots te zijn op de aanwezig collega's. 'Zij hebben ieder een van de projecten omarmd. Of geadopteerd zoals wij het noemen. De medewerkers zetten hun kennis, kunde en netwerk in en ondersteunen het project waar mogelijk. Zo zijn wij meer dan een bank.'

Aanvragen voor het Coöperatiefonds worden twee keer per jaar beoordeeld. Sinds dit jaar kunnen er het hele jaar door initiatieven worden ingediend bij het Coöperatiefonds en zijn er twee beoordelingsmomenten gepland. Indien een initiatief uiterlijk 30 april 2018 wordt ingediend, ontvangt de vereniging of stichting voor juli 2018 uitsluitsel over het ingediende plan.

De projecten die een bijdrage ontvingen zijn: Stichting Americaans Toneel in America. Project realiseren van openluchttheater, speeltuin, dierenweide en park (15.000 euro), stichting Samen in Leunen in Leunen. Project Schakelplein, ontmoetingsplek voor jong en oud (4.000,- euro), Stichting Centrum voor Ouderen De Kemhaan in Venray. Project aanpassen toiletgroep (4.000,- euro), Stichting Peelmuseum America in America. Project renoveren ramen gebouw museum (3.500 euro), Stichting Streekomroep Reindonk in Horst. Project kwaliteitsverbetering Omroep Reindonk (3.000 euro), Stichting Dorpsraad Geijsteren in Geijsteren. Project valideren Dorpsplein Geijsteren (2000 euro), Stichting Historische Kring Grubbenvorst/Lottum in Grubbenvorst. Project meer ruimte creëren voor archiefstukken (1.500 euro), Stichting AMC in Horst. Project intreendofhiel (1.500 euro), carnavalsvereniging De Klute-trappers in Vredepeel. Project nieuwe geluidsinstallatie (1.500 euro), Toneelvereniging Vreato in Vredepeel. Project lichtinstallatie (1.500 euro).

Meer informatie over het Coöperatiefonds en de voorwaarden daarvan is terug te lezen op www.rabobank.nl/horstvenray.