Afbeelding
Foto:

Familiemusical in theater Venray

Venray | Stichting Theater in Leven heeft in samenwerking met theaterschool Music All Around het initiatief genomen om het grote project De Leeuw, de Heks en de Kleerkast op de planken te brengen.

Deze familiemusical (6+) luidt op een mooie manier tot en met 24 december de kerstdagen in verschillende theaters, waaronder Schouwburg Venray op 23 december om 19.00 uur, in. De Leeuw, de Heks en de Kleerkast is een magische familiemusical naar de beroemde boeken De kronieken van Narnia van C.S. Lewis.

Een cast bestaande uit kinderen, tieners en volwassenen heeft ruim een jaar gerepeteerd aan deze musical die het verhaal vertelt van een viertal kinderen uit Engeland dat in het magische Narnia verzeilt raakt. In De Leeuw, de Heks en de Kleerkast ontdekt Lucy per ongeluk het magische land Narnia achter de kleerkast.

Al snel neemt ze haar broers en zus mee naar dit vreemde land waar dieren kunnen praten en feeën en faunen echt bestaan. Maar in Narnia is het door de vloek van de Witte Heks eeuwig winter. Samen met de leeuw Aslan gaan Peter, Susan, Edmund en Lucy de strijd aan om Narnia voorgoed van de vloek te bevrijden.

Speciaal voor de voorstelling is er een decor ontworpen waar zowel de sombere uitstraling van Engeland in oorlogstijd als een magische waarachtige sprookjeswereld genaamd Narnia elkaar af wisselen.

Ook zijn er kostuums ontworpen waarin alle castleden, zowel de kinderen als de volwassenen, helemaal in hun rol en het verhaal op kunnen gaan.

Het imposante decor, de prachtige kostuums maar ook de videoprojecties en special effects maken de voorstelling tot een bijzondere en spectaculaire beleving.