Steffie van Rooij (links) en Maartje Janssen vochten felle duels uit tijdens de korfbalderby.
Steffie van Rooij (links) en Maartje Janssen vochten felle duels uit tijdens de korfbalderby. Foto: Henk Lammen

"We worden kampioen!"

Oranje Wit-SVOC'01 16-10 (10-8). Doelpunten Oranje Wit: Maureen Drabbels (6x), Aniek Drabbels (4x), Janne Gellings en Nathalie Loenen (beiden 2x), Dionne Drabbels en Kim Hendrix; doelpunten SVOC'01: Rian Willems (4x), Maartje Janssen en Elien Nabben (beiden 2x), Astrid Classens en Linda Claessens.

Venray | Oranje Wit won zondag in de overgangsklasse B de korfbalderby tegen SVOC'01: 16-10. Door deze zege nemen de Leunse korfbalsters al in een vroeg stadium van de competitie een voorschot op het kampioenschap.

Door Henk Lammen

Vanaf het eerste fluitsignaal in sporthal De Wetteling ontspon zich een aantrekkelijke wedstrijd met twee felle teams die gebrand waren op de zege. De openingsfase leek meer op een onderling duel tussen Maureen Drabbels (Oranje Wit) en Rian Willems (SVOC'01). Drabbels opende met twee treffers op rij het doelpuntenbal, Willems counterde telkens met fraaie afstandsschoten die doel troffen. SVOC'01 moest vrijwel het hele eerste bedrijf in de achtervolging, maar kon in de slotminuten door een stip van Linda Claessens en een fraaie treffer van aanvoerster Astrid Classens terugkomen tot 10-8. Na de thee kwamen de gasten door een treffer van Maartje Janssen zelfs terug tot een verschil van één: 10-9. Met vijf treffers op rij beslisten de Leunse korfbalsters vervolgens het duel. "We hebben in de eerste helft echt goed gespeeld", glunderde Steffie van Rooij (Oranje Wit) na afloop van de korfbaltopper. Ze zit helemaal stuk, heeft zelfs last van hartkloppingen. "Niks ernstigs hoor", zegt ze meteen geruststellend. "Na de rust zakten we teveel in om ons vervolgens weer te herpakken. We hebben geknokt voor een goed resultaat en zijn uiteindelijk ook beloond." Van Rooij vocht met Maartje Janssen felle duels uit. De twee kleinste, snelste en felste speelsters in de derby gaven elkaar geen duimbreed toe. De 24-jarige speelster van de Leunse ploeg genoot zichtbaar van de onderlinge rivaliteit en de krachtmeting met haar opponent van de formatie uit Oirlo/Castenray. "Heerlijk toch die duels. Zo'n derby blijft altijd een aparte, moeilijke wedstrijd. En dan is het mooi om met Maartje pittige duels uit te vechten." De confrontaties tussen beide terriërs stonden symbool voor de hectiek tijdens de topper in De Wetteling. "Ik hou wel van pittige duels, zo lang het maar niet over de schreef gaat. Hard, maar wel sportief. Incasseren en uitdelen en wel normaal blijven doen. Daar is niks mis mee, toch?" Ze geeft zelf het antwoord op de vraag. "Van beide kanten werd fel gespeeld. Het is per slot van rekening een derby. En het duel tussen de nummers een en twee." De sympathieke korfbalster zweefde enkele seizoenen tussen het eerste en tweede team van Oranje Wit. Sinds dit seizoen is ze een vaste kracht in de hoofdmacht. Ze geniet iedere week opnieuw. "We hebben een heel fijn team, hecht ook. We vormen een front, binnen en buiten het veld. Dat voelt lekker aan." Haar eerste volledige seizoen in Oranje Wit 1 kan meteen uitmonden in een titel. Eerst tempert ze de hooggespannen verwachtingen. "Ik geloof dat we kampioen kunnen worden. We horen ook niet thuis in de overgangsklasse." Na de maximale score van tien punten uit vijf duels en royale zeges op de naaste concurrenten VVO en SVOC'01 is ze meer uitgesproken. "We hebben de smaak te pakken, ja. Ik denk dat we ongeslagen kampioen worden."