Winterpret Venray van start

Venray | Het bestuur van de stichting Winterpret Venray, bestaande uit voorzitter Henk Numan, secretaris Bernie van Lierop, penningmeester Frank van de Ven en de bestuursleden Hans Thomassen, Dominique Melskens, Gerard van Dijck en Harrie Linssen, is er wederom in geslaagd de ijsbaan naar het Schouwburgplein te halen.

In de periode van vrijdag 15 december t/m zondag 07 januari 2018 kan in een sfeervolle ambiance worden geschaatst op een volledig overdekte ijsbaan.

De afgelopen maanden heeft het bestuur met ondersteuning vanuit diverse geledingen weer hard gewerkt om de organisatie van de ijsbaan rond te krijgen.

Om alvast in kerstsferen te komen; de opening en inzegening van vorig jaar

Door de bijdragen van veel bedrijven, Rabobank Horst-Venray en de gemeente Venray is het mogelijk om weer drie weken ijspret te organiseren. Daarnaast zijn er extra evenementen die zorgen voor nog meer winterpret in Venray. De evenementen die voor dit jaar op het programma staan zijn:

- Opening op vrijdag 15 december;

- Curlingbedrijvencompetitie op maandag 18, dinsdag 19 december en 20 december vanaf 19.00 uur;

- Finale discoschaatsen op vrijdag 22 en 29 december.

Voor de openingstijden en/ of meer informatie kijk op de website www.winterpretvenray.nl.


Stichting Calebas gestopt in Ghana

Veulen | De Stichting Calebas is gestopt met het ondersteunen van ontwikkelingswerk in Ghana. De stichting heeft in de afgelopen tien jaar voor meer dan 150.000 euro projecten ondersteund in het noordoosten van Ghana.

De Stichting Calebas werd in het leven geroepen om het ontwikkelingswerk van Wiljo Fleurkens uit Veulen in Ghana te ondersteunen. Na het plotseling overlijden van Fleurkens zette de stichting het werk zelfstandig voort. "Met behulp van vele sponsoren en donaties hebben wij meer dan 154.000 euro besteed aan doelen in ons werkgebied", legt voorzitter Henk Raedts uit. "Zo is geïnvesteerd in waterputten, de bouw van een werkplek voor de plaatselijke organisatie en het verlenen microkredieten aan vrouwengroepen. Onlangs hebben we nog steun kunnen bieden aan de realisatie van een kraamcentrum." "Mede door de bezoeken van bestuursleden aan Ghana hebben wij en de meereizende gasten veel kunnen zien wat het effect is van onze inspanningen", vervolgt Raedts. "We hebben heel veel mensen geholpen aan betere leefomstandigheden en kunnen vaststellen dat onze inspanningen veel opgeleverd hebben. Maar we zagen ook dat de zelfredzaamheid van de lokale bevolking beter kan. Het bestuur heeft samen met zijn adviseurs geconcludeerd, dat de bijdrage die onze stichting daaraan in de toekomst zou kunnen leveren niet de gewenste resultaten kan geven. Daarvoor zijn wij te klein en ook op de daarvoor noodzakelijke cultuurverandering aldaar, hebben wij geen invloed", aldus Henk Raedts.

Om die reden is de stichting per 1 oktober gestopt met haar ondersteuning. "De resterende financiële middelen zijn beschikbaar gesteld aan het Wereldpaviljoen in Steyl. Daarmee wordt een virtual realityfilm gemaakt voor educatie en voorlichting over ons voormalig werkgebied in Ghana."


Albers maakt kans op Edison

Venray | Jesper Albers uit Venray is met de Paceshifters genomineerd voor een Edison Pop 2018. De band is met hun album Waiting to derail genomineerd in de categorie beste rockalbum.

De jury, onder leiding van radiopresentator Ruud de Wild, maakte de nominaties in de verschillende categorieën bekend. Per categorie dingen drie kanshebbers mee naar een Edison. Concurrenten zijn Sue The Night (Wunderland) en Di-Rect (Rolling With The Punches). De jury bestaat naast voorzitter De Wild (Radio 2) uit Annemieke Schollaardt (Radio-dj, Radio 2), Dieuwertje Heuvelings (Playlist Curator en Editor - Spotify NL), Menno de Boer (‎Music Director/Program Manager/dj Radio 538), Bart Wijlaars (muziekjournalist ), Saul van Stapele (muziekjournalist) en Diederik van Zessen (Music Director - 3FM). Over het album Waiting To Derail van de Paceshifters zegt de jury op de website: 'Ongecompliceerd hard en zonder poespas. Waiting to derail is duidelijk gemaakt zonder concessies. In negen jaar heeft Paceshifters zich ontwikkeld tot een van de beste rockbands van Nederland.' De rockband bestaat naast Albers uit de broers Paul en Seb Dokman uit het Overijsselse Wijhe. Andere genomineerden in diverse categorieën zijn: Boef, BLØF, Chef'Special, Dave Budha, Jeangue Macrooy, Lil' Kleine, Linde Schöne, Lucas & Steve, Marco Borsato, Martin Garrix, Naaz, Nick & Simon, R3HAB, Ronnie Flex, Roxeanne Hazes, Sevdaliza, Sevn Alias, Someone, Spinvis, Thomas Azier, Tino Martin, Vinchenzo, Wulf en Yellow Claw. De uitreiking van de Edisons is op 12 februari in de Gashouder in Amsterdam.