Thad Beckman in Cambrinus

Horst | Thad Beckman staat op zondag 17 december op het podium van Cambrinus in Horst voor het laatste concert van 2017.

De uit het Amerikaanse Portland afkomstige muzikant is een oude rot in het vak. Hij stond al eens eerder op dit podium en combineert blues ballads met folky rootsmuziek, waarbij hij zichzelf begeleid op gitaar en dobro. Eerst als teenager spelend in schoolbandjes studeerde Beckman later klassiek gitaar en kwam in aanraking met de blues van onder meer Muddy Waters en Robert Johnson. In de jaren '80 wordt hij al snel ontdekt als een exceptioneel talent en werd als gitarist ingehuurd door Bo Diddley, The Shirelles en Earl Thomas.

In zijn folkblues neemt Beckman met zijn gruizige stemgeluid de luisteraar mee over de stoffige wegen van de verlaten vlaktes in Amerika. Hij beheerst daarbij de traditie tot in de finesse en nagelt zijn publiek vast op hun stoel met zijn intense en virtuoze gitaarspel op een Gibson uit 1930. Met zijn doorleefde stemgeluid en meesterlijk gitaarspel staat deze sympathieke Amerikaan garant voor een innemende performance.

Dit concert begint om 16.00 uur. Tickets zijn te reserveren via www.cambrinuisconcerten.nl en via alle VVV-kantoren in Noord- en Midden-Limburg.