Afbeelding
Foto:

Kerstconcert in Overloon

Overloon | Fanfare Vriendenkring uit Overloon viert in 2017 haar 110-jarig bestaan. Na een bijzonder concert in de schouwburg van Venray afgelopen oktober, viert zij haar verjaardag nog éénmaal in Overloon tijdens het kerstconcert op zondag 17 december om 19.30 uur in de Theobalduskerk in Overloon.

Het concert heeft de titel Samen één! Samen één: dat gaat het publiek tijdens het concert letterlijk terugzien in een groot koor bestaande uit de leden van drie Overloonse verenigingen: gemend koor Logeko, Zang- en Theatergroep Oker en zanggroep Palet. Dit honderdkoppige gelegenheidskoor brengt enkele bekende en sfeervolle werken ten gehore.

Noemenswaardig zijn zeker de Overloonse solisten die optreden. Barry van Opbergen zingt het lied Kerstmis van Paul de Leeuw, John Crooijmans brengt Het Dorp van Wim Sonneveld ten gehore en op trompet spelen Roy Creemers, Tom van der Kroon en Joost Broekman Song of
Hope.

De fanfare speelt onder leiding van dirigent Geert Mooren (kerst-)liederen. Op het programma staat óók het werk Rubicon. In oktober speelde de Overloonse fanfare dit werk bij het concertconcours in de schouwburg van Venray, waarbij een vakkundige jury de uitvoering beoordeelde met een eerste prijs.

Zangeres Catharina Jansen uit Nijmegen verzorgt hierbij een zangpartij. Op duduk (een Armeense dubbelriet blaasinstrument) begeleidt Andranik Muradyan uit Antwerpen de Overloonse fanfare. Meer informatie staat op www.fanfarevriendenkring.nl of neem contact op via telefoonnummer 0478 – 852767.

Foto: Albert Hendriks.